HDP Milletvekili Müslüm Doğan “Biz cumhuriyeti eleştirmiyoruz, demokratik olmayan cumhuriyeti demokratikleştirme mücadelesi veriyoruz” dedi.

7 Haziran seçimlerinde İzmir’den milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimlerinin dayatılmasının ardından geçici seçim hükümetinde çok kısa bir süre Kalkınma Bakanı olarak görev yapan HDP Milletvekili ve HDP İzmir Milletvekili adayı Müslüm Doğan Pazar gününü Menemen’i adım adım dolaşarak geçirdi.

HDP Menemen İlçe Örgütü yöneticileriyle birlikte ilk olarak Zeytinlik Mahallesi’nde yurttaşlarla buluşan HDP Milletvekili Müslüm Doğan, 10 Ekim Ankara Katliamı nedeniyle başsağlığı diledi ve “Büyük acımızın ardından sizden oy istemek içimizden gelmiyor. Biz acımızı paylaşarak, dertleşmek istiyoruz” dedi.

Alevilerin Cumhuriyet tarihi boyunca devlet asimilasyonuna maruz kaldıklarının altını da çizen Doğan “Biz Aleviler kendi öğretimiz olan demokratik özgür, eşitçe bir yaşam istiyoruz. Devletin Aleviliğini değil, özümüzü yaşamak için mücadele veriyoruz. Bu nedenle ve tüm inançların özgürlüğü için HDP’deyiz” ifadesini kullandı.

"CUMHURİYETİ DEMOKRATİKLEŞTİRME MÜCADELESİ VERİYORUZ"

HDP Milletvekili Müslüm Doğan Menemen Elbistanlılar Derneği’ne yaptığı ziyarette kendisine yöneltilen “Neden cumhuriyeti bu kadar eleştiriyorsunuz?” sorusunu yanıtladı. Kendilerinin cumhuriyeti değil, demokratik olmayan cumhuriyeti eleştirdiklerine dikkat çeken HDP’li vekil Doğan: “Barış içinde, kardeşçe yaşamanın her geçen gün zorlaştığı ülkemizde cumhuriyetin demokratikleşmesi için mücadele veriyoruz. Bu demokratik cumhuriyette herkesin tüm haklardan eşit, özgür ve adil bir şekilde yararlanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HDP Milletvekili Müslüm Doğan ve beraberindekiler daha sonra Menemen İsmet İnönü Mahallesi’ndeki pazarcı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinlediler. Doğan ve beraberindekiler günü Menemen İmranlılar Derneği, Kent-2 Cemevi ziyareti ve Asarlık Gençlik Spor Kulübü’nün etkinliğine katılarak tamamladılar. (Demokrat Haber)