HDP Milletvekili Lezgin Botan, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Şırnak'ta yıkıma ve halkın evsiz kalmasına dikkat çekerek, "Şırnak da bir Halep'tir. Kızılay'a Şırnak'a neden gitmedi" dedi. 

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Lezgin Botan 'Şırnak'ın da Halep' olduğunu savundu. 

Halep'te insani bir dram olduğunu dile getiren Botan, "Ama oralara 2 bin tır silah gönderip mezhepler üzerinden Esad'ı devirme arzusuyla, Emevi Camisi'nde namaz kılma arzusuyla yanıp tutuşanların da siyasi sorumluluğu var" dedi. Şırnak'a da bir bakmak gerektiğine vurgu yapan Botan, "Şırnak da bir Halep'tir. Burada size iki tane fotoğraf göstereceğim. Hangisi Halep, hangisi Şırnak? Aradaki farkı siz söyleyin. Yıkımı görüyor musunuz" şeklinde konuştu.

Şırnak'ta insanların bodrumda yaşadığını anımsatan Botan, insanların şu anda dükkânlarda da yaşadığı bilgisini verdi. Şırnak'taki insanların yardım beklediğine dikkat çeken Botan, şu şekilde konuştu: "Şırnak'a bugüne kadar Kızılay tek bir çadır dahi götürmemiştir. Şırnak'a Kızılay niçin gitmedi peki? Niçin gitmedi? Hadi yıkılma sebebi şu veya bu, Kızılay nerededir, niçin Şırnak'a bir tane battaniyeyi dahi götürmüyorsunuz? Niçin bir paket gıda götürmüyorsunuz ve götüren hayırsever vatandaşlarımızın gönderdiği yardımlara niçin el koyuyorsunuz, size soruyorum."

İktidara ve Cumhurbaşkanı'na seslenen Botan, Şırnak'a giden yardımlara, hayırseverlerin gönderdiği yardımlara, bodrumlarda battaniye bekleyen insanların niçin battaniyesine el konduğunu sordu, "Camını penceresini onarmaya çalışan insanların niçin camına el koyuyorsunuz, penceresine, malzemesine el koyuyorsunuz? Yahu, biraz vicdan, vicdan, vicdan" dedi.