HDP Onursal Başkanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, SYRIZA'nın davetlisi olarak 8. Uluslararası Direniş Festivali'nin son gün oturumunda açılış konuşmasını yapmak üzere Yunanistan'ın Atina şehrine gidecek.

Kürkçü, Atina ziyareti sırasında SYRIZA milletvekilleri ve yetkilileriyle iki partinin gelecekteki işbirliğine ilişkin görüşmeler de yapacak.

PEK ÇOK SİYASAL ÖNDER AĞIRLANACAK

19-21 Haziran günlerinde gerçekleşecek olan 8. Direniş Festivali Avrupa ve Akdeniz'deki siyasi partiler ve ilerici hareketlerden gelen pek çok temsilci ve siyasal önderi ağırlayacak. Festivalin bu yılki konukları arasında Kürkçü'nün yanı sıra Bolivya Başkan Vekili Álvaro García Linera, Britanyalı Marksist Yazar ve Siyasal Eleştirmen Tarık Ali, Mısırlı Marksist İktisatçı Samir Amin, Tunus Halk Cephesi'nden Muna Mathari de bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl da şenliğin başlıca konuşmacıları arasında Aleksis Çipras, (SYRIZA, Yunanistan), Pablo Iglesias (PODEMOS, İspanya) ve senatör Trevor O’ Clochartaigh (SINN FEIN, İrlanda) vardı.

'UMUTSUZLUK İLE UMUT ARASINDAKİ MAHALLEMİZ'

Kürkçü, 21 Haziran Pazar günü 19.30'da Muna Mathari ile birlikte, Akdeniz-Ortadoğu'da halkların karşısındaki bölgesel sorunların ve çözüm imkanların tartışıldığı “Umutsuzluk ile Umut Arasındaki Mahallemiz” başlıklı oturumun açılış konuşmasını sunacak.

Kürkçü, oturum öncesi ve sonrasında SYRIZA Merkez Komitesi üyeleri, milletvekilleri ve Yunanistan'daki HDP delegasyonu ile bir araya gelerek gündemdeki konuları görüşecek ve basının sorularını yanıtlayacak. (ANF)