HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü koalisyon senaryolarını değerlendirdi. AKP'nin içinde olduğu bir koalisyona karşı olduklarını söyleyen Kürkçü, diğer ihtimalleri ise değerlendirmeye hazır olduklarını vurguladı.

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "AKP'nin içinde olduğu herhangi bir koalisyonda yer almayacağız. Bu konuda netiz. Onun dışında hangi koalisyon seçeneklerinin ortaya çıkacağına bağlı olarak her biri için tek tek değerlendirme yapabiliriz" dedi.

OLASI SENARYOLAR HENÜZ KONUŞULMADI

"HDP'nin dışarıdan destek vereceği CHP-MHP koalisyonu"nun değerlendirilip değerlendirilmediğine ilişkin bir soru üzerine Kürkçü, olası senaryoların PM'de henüz konuşulmadığını söyledi.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASI

Kürkçü, "Sayın Demirtaş, 'Seçim sonuçlarına bakarsak öncelikli görev birinci ve ikinci partinin önce bu konuları konuşmasıdır' demişti. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?" sorusunu teammülleri anlatarak yanıtlayan Kürkçü, "Mantıken olması gerekeni söylemiş Eş Başkanımız. 'Biz, böyle bir koalisyonu tercih ederiz, etmeyiz' hakkında henüz bir hüküm sayılmaz bu" dedi.

'ANLADIĞIM KADARIYLA EN ÖNEMLİ DEVLET ADAMI BAYKAL'

Kürkçü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bir araya geldiğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Deniz Baykal daha önce de böyle bir görüşme yapmıştı, daha önceki Cumhurbaşkanı ile. Ben, Deniz Baykal'ın su dibindeki çıpayı gösteren şamandıra gibi hareket ettiğini düşünüyorum. Deniz Bey, devletin bekası meselesi gündemdedir diye ya kendisi başvuruyor ya ona başvuruluyor. Anladığım kadarıyla Türkiye'nin en önemli devlet adamı, Deniz Baykal. Bunu anlıyorum."