HDP parti meclis üyesi Asiye Koçak, çocuk istismarı faillerine istismar ettikleri çocukla evlenmeleri halinde af getiren düzenlemeye tepki gösterdi.

Koçak, AKP hükümetinin iktidara geldiğinden beri kadınların nasıl yaşayacağına, nasıl doğum yapacağına, kaç çocuk doğuracağına yada nasıl güleceğine toplumsal yaşamdan nasıl var olacağına dair sürekli bir şeyler söylemekte ve toplumun algısını bu şekilde yürüttüğünü söyledi.

'AKP TECAVÜZÜ MEŞRULAŞTIRMAKTADIR'

 HDP olarak sistemi kokuşmuş, “tacizci ve tecavüzcü” bir sistem olarak değerlendirdiklerini savunan Koçak,"Bu değerlendirmemizin boşuna olmadığını  gece yarısı partimizin de şu dönemde yasal faaliyetleri boykot ettiği bir döneme denk getirilmesi önemlidir anlamdır.  Bu bizim tecavüzcü sistem tanımımızı doğruluyor.  

AKP hükümeti,  HDP olarak verdiğimiz  kadın mücadelesini içini boşaltmakta kadın mücadelesini  boşa çıkarmaya ve geriletmeye dönük bir yaklaşım içindedir 

AKP her şeyden öncede 'tecavüzü' meşrulaştırmaktadır, şimdi 18 yaşına kadar her bireyi biz çocuk olarak tanımlıyoruz TCK'da da bu böyledir. Ama ne yazık ki kendi kanunlarına bir kadını mal gibi gören bir yaklaşımla kendi kanunlarını hiçe sayan kadını mal gibi gören,kadını meta gibi gören bir zihniyettir.'' 
dedi. 

'KADIN HAKLARINDAN ZERRE KADAR GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

AKP'nin kadını eve hapsettiğini savunan  HDP'li vekil Koçak, Bizim 20-30 yıllık mücadelemizin birikimi olan kadın haklarından zerre kadar adım atmayacağız bu yasa teklifi Türkiye toplumunda hak ettiği bir infial ile karşılaştı. Toplumun tepkisi ve partimizin mücadelesi sonuç vermiştir. Şimdi AKP kadını eve hapsetmekte, AKP kadını eğitimden,toplumsal yaşamdan alarak erkeğe adeta hizmetçi,cariye yapmak için hazırlamış olduğu bir tekliftir. 

Bu bu gerici, aşağılayıcı küçük yaştaki çocuklara tecavüzü yasalaştıran bu tarz önergelere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.'' ifadesini kullandı. 

EVREN DEMİRDAŞ/ DEMOKRAT HABER