HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, polis operasyonuyla öldürülen Günay Özarslan’la ilgili İçişleri Bakanı Sebahat Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Günay Özarslan, IŞİD’e karşı yapıldığı iddia edilen , Türkiye genelinde 13 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda, Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak’ta bulunan evinde  özel harekât ekipleri tarafından öldürülmüştü.

HDP’li Kenanoğlu’nun İçişleri Bakanı’na sorduğu sorular şöyle:

1- Günay Özarslan’ın kaldığı evde karşılıklı bir çatışma yaşanmış mıdır? Yoksa polis tarafından yargısız infaz mı gerçekleştirilmiştir.

2- Polis ev baskınlarını kamera çekimi yaparak gerçekleştirmektedir. Karşılıklı çatışma yaşanmış ise olaya ilişkin görüntü kayıtları var mıdır? Yoksa neden? Bu bilgiler kamuoyu ile paylaşılacak mıdır? Hayırsa neden? Olayla ilgili kurum içinde herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa neden?

3- Olayın gerçekleştiği evde silah bulunmuş mudur? Eğer bulunmuş ise polisin silahından çıkan kurşunların dışında başka bir kurşun tespit edilmiş midir?

4- Adli tıp ön otopsi raporu ve polis raporları karşılıklı bir çatışma yaşanmadığını onaylamaktadır. Ortada herhangi bir çatışma yok iken Günay Özarslan’ın gözaltına alınmadan infaz edilmesinin nedeni nedir?

5- Türkiye’de şimdiye kadar yargısız şekilde infaz edilen kişi sayısı kaçtır?

(Demokrat Haber)