Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa Yıldırım İlçe Örgütü, yaklaşan referanduma ilişkin "Hayır" etkinlikleri kapsamında kahvaltıda halkla bir araya geldi. İlçe binasında gerçekleşen kahvaltıya HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Meclis Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Musa Piroğlu'nun yanı sıra il ve ilçe örgütü üyesi onlarca yurttaş katıldı. 

Bursa'da partililerle buluşan Kaya, "Hakkın ‘Hayır’ın anlaşılması mücadelemiz zaten vardı, bunun için mücadele ediyorduk. İnsanlara bunu anlatmamız gerekiyor. Medya bizim elimizde değil, medya bizi gösterirken barışa hizmet ettik barışı işaret ettik. Neyi anlamıyorlar? Bu topluma anlatacak şeyimiz çok. Türkiye’nin tarihini biz yazacağız, bir barış olacak ise bütün bedellere, tutuklamalara yakıp yıkmalara rağmen barıştan vazgeçmeyen bizlerin eliyle gerçekleşecek” dedi. 

‘HAYASI OLAN YÜZÜNÜ YERDEN KALDIRAMAZ’

dihaber'de yer alan habere göre HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürüldüğünü hatırlatan Kaya, “İnsanların yöneticilerini alınca arkadan kimsenin gelmeyeceğini mi düşünüyorsunuz? Eş başkanlarımız aylardır hapiste. İnsan seçime gidiyoruz derken utanır. Hayası olan yüzünü yerden kaldıramaz. Buna AKP’si de CHP’si de bütün kirli oyunların içinde olanlar dahil” diye konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ İNANÇ BATAKLIĞINA SOKTULAR'

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi bir inanç bataklığına soktular ama dinleri de, imanları da yerin dibine battı. AKP yine inançlar üzerinden insanları uyutmaya, uyuşturmaya çalışıyor. Din adına geçmişten günümüze kim ne kitap yazdıysa günahı ile sevabı ile yapmıştır hiç birisi eleştirilemez değildir. Bir din yalanı övebilir mi, insanları katletmeyi doğru kabul edebilir mi, toplumda düşmanlık duygularını geliştirmek için nefreti körükler mi bir din? Yezitçilerin dininde bu helal olmuş. Benim okuduğum Kuran'da Allah zulme karşı susan, elini kaldırmayan ezilenleri de kınıyor. Eğer biz yalan saltanatına karşı mücadele ediyorsak bu hak mücadelesidir. İnsan olarak kim yalana, sahtekarlığa, hırsızlığa karşı mücadele ediyorsa bu bir hak mücadelesidir. En insani, en doğal bir mücadele budur” dedi. 

Referandumdan "Evet" çıkması durumunda ülkede huzursuzluğun artacağını vurgulayan Kaya, kararsız seçmeni kazanmak için çalışılması gerektiğini anlattı. 

‘HAYIR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Çalışmalarına yönelik engellemelere de dikkat çeken Kaya, şunları söyledi: “Bizim yaptığımız çalışmalarda yollar kapatıldı. Araçları bağladılar, okulların kapılarını zincirlediler gençler yanımıza gelmesin diye. Ama AKP zorla insanları mitingine getiriyor. Otobüsler bedava yapılıyor, vapurlar bedava yapılıyor. Bizim vergimizle sahip oldukları varlıkları kendi malları gibi kullanıyorlar. Bütün bu imkanlara rağmen yine de yüzde 50’yi bulamıyorlar, bulamayacaklar. Biz kazandığımızda AKP’nin adı kalır ya da kalmaz ama kim hangi siyasi bir temsiliyete sahipse biz onların kendi kimlik ve kendilerini özgürce temsil etme haklarına saygı duyacağız. Bizler demokratik, barış içinde bir yaşam için 'Hayır’ demeye devam edeceğiz.”

Kaya, konuşmasına referanduma bir hafta kala çalışmaların daha çok hızlandırılması gerektiğini söyleyerek sonlandırdı.