HDP Kocaeli İl Örgütü ramazan dolayısıyla iftar programı gerçekleştirdi. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın konuşmacı olarak katıldığı iftar programına, çok sayıda vatandaş katıldı. 

İzmit'te Tanyıldız Restorant'ta gerçekleştirilen iftar programında konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Ramazan ayında saray sofralarında soytarılık yapıyorlar" diye konuştu. 

İftar programının açılışını HDP Kocaeli İl Eş Başkanları Ayfer Koçak ve İbrahim Ergin gerçekleştirdi. Ergin konuşmasında, Sur ve Cizre'nin durumuna değindi. İki kadim halkın arasının bozulamayacağını belirten Ergin, "15 yıldır iktidar olan, din uğruna bu iktidarını sürdüren zalimler mutlaka hesap verecek. Sur'u, Cizre'yi yıktılar ama bu iki kadim halkın arasını bozamayacaklar" dedi. 

Eş başkanların ardından konuşan Avrupa Birliği Eski Bakanı Ali Haydar Konca ise konuşmasında CHP'nin başlattığı adalet yürüyüşüne yer ayırdı. Ramazan ayının en iyi mesajının empati yapmak olduğunu vurgulayan Konca, "Kan ve göz yaşına son vermenin tek yolu adalet ve eşitliktir. Ana muhalefet partisinin başlattığı yürüyüşü çok iyi değerlendirmek gerekiyor. İçini doldurmak bize düşüyor" ifadelerini kullandı.

'SARAY SOFRALARINDA SOYTARILIK...'

Kur'an'ın en temel ibadetinin adalet olduğunun savunan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Bugün 1400 yıla yaklaşık Muaviye'nin saray dinciliğine dönüştürdüğü din, Hz. Muhammed ve Kur'an hakikatinden uzaklaştırıldı. Din bize diyor ki; merhamet edin ki, merhamet edilesiniz. Zulüm edin demiyor" ifadelerini kullandı. Hükümete sert eleştirilerde bulunan Kaya, "Ramazan ayında saray sofralarında soytarılık yapıyorlar. Yüce yaratan, işi gücü bırakmış bizim sakız çiğnememizle uğraşıyor bunlara göre. Bize denilen gerçek; yalan söylemeyin. Allah katilleri, hırsızları, nefret kusanları sevmez. Kur'an'ın en temel ibadeti adalettir" dedi. 

İftara; EMEP, SYKP, Eğitim-Sen, Kocaeli Demokrasi Girişimi, Kocaeli Dayanışma Akademisi, Kocaeli Dersimliler Derneği, Kadın Emeği Kolektifi, Alevi Kültür Dernekleri, Körfez ve Derince Çınarlı Cemevi Başkanları'nın yanı sıra çeşitli ilçelerden çok sayıda vatandaş da katıldı.