HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Adalet Bakanlığı bütçesi üzerine konuşan İrmez, fezlekesi bulunan kaç AKP'li milletvekilinin ifadeye çağrıldığını sordu. 

Siyasi felaketin Cumhurbşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iki dudağından çıkan cümleyle başladığını savunan HDP'li İrmez'in açıklaması şöyle: 

Adında “adalet” olan ve 80 milyonluk bir ülkeye eşit ve adil bir adalet sağlaması için insan yetiştirmekle görevli olan bu kurumdan çıkan hakim ve savcıların adalet terazisi,  ülkenin ötekileri söz konusu olduğunda sürekli şaşmaktadır. Hatta terazi şaşkın olmaktan çıkmakta, adil olmanın penceresi siyasi iktidarın gündeminin işlediği bahçeye açılmaktadır.

Milletvekilleri ve belediye başkanlarının şahsında binlerce siyasetçiyi yargı eli ile esir alanlar şunu iyi bilmeli ki; bugün mefta ettiğiniz adalet bir gün sizin için yaşamsal bir gereklilik olma potansiyeline sahiptir. 

“ERDOĞAN'IN İKİ CÜMLESİYLE BAŞLADI”

Partimize dönük yapılan siyasi soykırım operasyonları kapsamında tutuklanan vekillerimiz Kürt halkına karşı bir şantaj olarak kullanılmaktadır. Kürt halkı kazanımlar elde ettikçe seçilmiş siyasi iradeye dönük operasyonların startı veriliyor. Rojava’da, Gire Spî diğer adıyla Tel Abyad düştüğünde Erdoğan Dolmabahçe mutabakatını tanımıyorum dedi. Bugün içinden geçtiğimiz siyasi, ekonomik ve insani felaket Erdoğan’ın iki dudağının arasından geçen bu cümle ile başladı. 

ERDOĞAN TİPİ BAŞKANLIK

7 Haziran’da Türkiye halkı totaliter siyasetin adı olan Erdoğan Tipi Başkanlığa karşı HDP’yi demokrasinin güvencesi olarak gördüğü için büyük destek verdi. Özellikle Eş Genel Başkanımız Sayın Demirtaş’a uygulanan tecrit ve yıpratma 7 Haziran’ın intikamıdır. Saz çalamadıkları için hakkı ve hukuku çaldıkları bir rehin alma operasyonudur.

KAÇ AKP’Lİ VEKİL İFADEYE ÇAĞRILDI? 

Fezlekeleri olan AKP’li milletvekillerinin kaç tanesinin ifadeye çağrıldığını, bunun dışında bu fezlekelerin içeriğinin ne olduğuna dair kamuoyuna neden bilgi verilmez? Neden AKP’li vekillerin fezlekeleri köşe bucak kamu vicdanından saklanır? Ama hatırlatmak isteriz ki; gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir özelliği vardır. 

KAYYIM YOLUYLA KÜRT HALKININ İRADESİ KELEPÇELENMİŞTİR 

2016 yılının Eylül ayından itibaren DBP’li belediyeler AKP iktidarının hedefi haline gelmiş ve sayısız defa gönderilen müfettişlerin raporlarında da yolsuzluk kaydına rastlanılmamasına rağmen belediyelere el konmuş belediye eş başkanları tutuklanmıştır. Kayyım yoluyla Kürt halkının iradesi kelepçelenmiştir.

Sokağa çıkma yasakları süresinde vekiller hakarete uğrayıp darp edilmiş ve her ilde onlarca HDP’li yönetici gözaltına alınıp tutuklanmıştır. Açıktır ki, sandık eliyle yenilgiye uğratılamayan HDP yargı eliyle işlevsiz kılınmaya çalışılmaktadır.