HDP Şırnak Milletvekili İrmez, Şırnak halkının çadırlardan çıkarılmasına ilişkin, “Devlet tarafından evleri yıkılan aileler bunlar. Hiçbirinin barınabileceği yer yok. Zor ve baskıyla göç ettirilmeye çalışılıyor aileler. Şu an çadırlar sökülüyor.” dedi.

Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı boyunca yaşanan top atışları ve bombardıman sonucu evleri yıkıldığı için kent çevresine kurdukları çadırlara yerleşen ailelerin çadırları yıkılıyor.

Çadır alanında bulunan HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, çadırlara bir hafta önce polis ve asker baskını yapılarak tek tek aramadan geçirildiğini ifade ederek, ailelere buraları boşaltmaları için bir haftalık mühlet verildiğini aktardı.

‘SİZİ DE ÇADIRLARLA YAKARIZ’

Bu mühletin dün dolduğunu ifade eden İrmez, “Çadırda yaşayan ailelere, ‘ya çıkar gidersiniz ya da çadırlarla birlikte sizi yakarız’ demişler. Hatta birkaç çadırı bıçakla kesmişler. Aileler tekrardan zarar verilen çadırlara bakım yaparak kalmaya devam etmişler” dedi.

Dün çadırların etrafının asker ve polis tarafından sarılarak zorla boşaltıldığını anlatan İrmez, ailelerin gidecek bir yerinin olmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Devlet tarafından evleri yıkılan aileler bunlar. Hiçbirinin barınabileceği yer yok. Zor ve baskıyla göç ettirilmeye çalışılıyorlar. Şu an çadırlar sökülüyor. Aileler ‘yine burada kalacağız, terk etmeyeceğiz alanı’ diyorlar. Şırnak’ın birçok yerinde çadır kuruldu. Diğer yerlere de gidip ‘bugün yıkılacağını’ söylemişler.”

‘ŞIRNAK BOŞALTILMAK İSTENİYOR’

Şu an halkın üzerinde bulunduğu alan kamu malı değil. Özel mülkiyettir buralar. ‘Bize gelen talimat çadırların sökülmesi’ diyorlar. Bu talimatın nereden geldiği belli değil. Şırnak’ın zaten yüzde sekseni yok. Bu projeye izin vermeyerek, buraları boşaltıp, göç ettirmek istiyorlar.

‘ŞIRNAK HALKINA DESTEK OLUN’

“Destek olma zamanıdır, hakikaten aylardır devletin tüm zorbalığına rağmen göç ettirilmek istenen halk hiçbir zaman toprağını bırakmadı. Çağrımız bu yönde; herkes Şırnak’a sahip çıkıp, destek olsun. Yalnız bırakmasın. Bu zulüm bugün burada yaşatılıyorsa yarın bir gün her yerde yaşatılır.

(Kaynak: ANF)