BirGün’e konuşan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak savaş planlarını “İçteki başarısızlığın savaşla giderilmesi kadar talihsizlik olamaz” sözleriyle yorumladı.

HDP Şırnak Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Selma Irmak, BirGün’e yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savaş çıkarmaya çabaladığını belirtti.

Sıcak savaşın kapıda olduğu kanaatinde olmadığını ancak Erdoğan’ın bu tutumunun her zaman tehlike yarattığı dile getiren Irmak şöyle konuştu:

‘NEDEN: BAŞARISIZLIK’    

“Savaş çok fazla konuşuluyor, gündeme zorla sokuluyor. Aslında ülkenin savaş diye bir gündemi yok, zorunlu barış gündemi var. Bunun bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı’nın inatla ve ısrarla bir savaş çabası var, bu bizi endişelendiriyor. Seçim sürecinde kaybettikleri mevzilerini bu yolla tekrar kazanmaya dair bir çaba görüyoruz. İçteki başarısızlığın savaşla giderilmesi kadar talihsizlik olamaz. Aylardır Sayın Öcalan’ın heyetle ailesi ile görüşmeme durumu var, durum tecritin de ötesinde. Ne zaman tecrit ağırlaştırıldıysa savaş tehlikesi de arttı. Sıcak savaşın kapımızda olduğu kanaatinde değilim ama Cumhurbaşkanı’nın tutumu bu ülke için her zaman tehlike yaratıyor.”