DİK Eş Sözcüsü Hüda Kaya, “Zulmün öncü ve önderleri olanlar, kalkmışlar peygamberin doğum gününü kutluyorlar. Utanmadan ‘Allah bizimledir’ diyorlar. Allah yalancıları, katilleri, sevmez, nasıl oluyor da onlarla oluyor. Benim inandığım Allah doğrular ile beraberdir” dedi. 

Demokratik İslam Kongresi (DİK), Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Diyarbakır’daki Kaplan City Düğün Salonu’nda mevlit verdi. Mevlide, DİK Eş Sözcüsü, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ile Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, HDP, DBP il eşbaşkanları, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

dihaber'de yer alan habere göre programa katılan DİK Eş Sözcüsü, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın konuşmasının satır başları şöyle: 

‘PEYGAMBER TANRISALLAŞTIRILIYOR’

Hüda Kaya peygamberin yılda 2 defa doğum gününün kutlandığını söyleyerek, bunun bazı çevreler tarafından klasikleştirildiğini, gelenekselleştirildiğini vurguladı. Kaya, “Anma çerçeveleri kapsamında peygamberi yarı tanrısallaştırmış bir şahsiyete dönüştürmüş bazı çevreler. Bazı çevreler masal kahramanına dönüştürmüşler. Ama Kuran’a baktığımızda Allah bize nasıl bir elçi tanıtıyor. Nasıl bir kul Muhammed’i tanıtıyor. Allah’ın seçtiği elçileri Kuran ile tanırsak rabbimizin istediği şekilde bir peygamberi tanımış oluruz” dedi. 

‘ALLAH’IN ADINI KULLANARAK KANDIRILIYORUZ’

Konuşmasında Hz. Muhammed’i anlatan Kaya, “Gece gündüz Allah’ın adını ağzımıza alsak da eğer adaleti, barışı, ahlakı vicdanı ayakta tutmadıysak biz o peygamberi tanımış olamayız. Halk önderi olan peygamberin bize bıraktığı miras olan Kuran-ı Kerim var. 

Biz onun mücadelesini orada görüyoruz. Biz peygamberin izindeniz diyoruz. Şehir şehir zulmü ayakta tutanlar, zulmün öncü ve önderleri olanlar, kalkmışlar peygamberin doğum gününü kutluyorlar. Utanmadan ‘Allah bizimledir’ diyorlar. Peygamberin bize gönderdiği Kuran’da yapmamız gereken ibadet ve ahlakı ayakta tutmaktır. Kuran’da Allah kimin yanındadır. Allah’ın kitabında benim adıma sizi kandırmasınlar yazıyor.

Bugün tam da onu yaşıyoruz. Çıkıyorlar bu ülkede iktidar Allah’ın adını kullanarak, insanların karşısına çıkıp utanmadan ‘Allah bizimle’ diyorlar. Kuran’a göre Allah yalancıları, katilleri, sevmez, nasıl oluyor da onlarla oluyor. Peygamber efendimiz halkın hakkını hukukunu gasp etmeyen bir elçidir. Ayakkabı kutuları doldurmayan bir elçi. Vicdanını köreltmeyen bir elçi. Nasıl oluyor da istismarın dibini bulmuş iki yüzlülükte, yalanda insanların emeğini ömrünü sömüren cehenneme çevirenlerin yanında oluyor. Benim inandığım Allah doğrular ile beraberdir. Kuran’a göre barışın toplumda var etmekte” diye konuştu.