Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinde HDP grubu adına söz alan Celal Doğan, "İnşallah Binalı Yıldırım son başbakan olmaz" dedi.

Doğan konuşmasında CHP ve MHP'li vekillere de sitem etti. Partilerinin Eş Başkanları ve 11 milletvekilinin tutuklu olduğunu hatırlatan Doğan, "Buradan içim acıyarak söylüyorum acaba bunlar Kürt diye mi böyle bakılıyor" dedi.

Celal Doğan'ın HDP grubu adına yaptığı Genel Kurul konuşmasından satırbaşları şöyle:

Sayın Gök, referandum için nasıl çalışma yapacağız diye sordu. Çok şükür bize benzemeye başladınız. Bu daha işin elifi. 7 Haziranda 13.8 oy aldıktan sonra bizim maruz kaldığımız zulmün haddi hesabı yoktur.

Sayısız yerde parti binalarımız basıldı, bombalandı. HDP'yi dışladınız 3 siyasi partiyle Yenikapı ruhuna gittiniz çok sürmedi. Yenikapı ruhu Türkiye'nin tümünü kucaklayan bir yapı değildi.

CHP Genel Başkanı baktı ki bu tarlada hasat yok terk etti.

Manzarayı umumiye malesef iç açıcı değil. Hiçbir merkez medyada HDP'nin adı geçmemekte, ambargo uygulanmakta. Ana akım medya patronlarında yüz yüze aldığım cevaptır 'malesef zamanın ruhu' denilmektedir.

Biz gökte uçan melekte olsaydık bize yapılacak muamele buydu. Bu bir projeydi. HDP'nin 7 haziran'da aldığı oyu düşürmenin bir tek yolu vardı o da terörle eş değer göstermekti.

HDP'nin Eş Başkanları, 11 milletvekili içerde. CHP ve MHP'nin hüküm giymiş milletvekilleri içerideyken hepsi ayaktaydı. Şimdi buradan içim acıyarak söylüyorum acaba bunlar Kürt diye mi böyle bakılıyor. Bu parlementoda hepimiz eşit haklara sahipsek bugün hükümlü bile değil arkadaşlarımız. HDP'yi demokratik mücadele alanından silmek için ne gerekirse yapıyorsunuz. HDP Türkiye için şanstır.

Bu rejim değişikli değil doğrudur ama tüm yetkilerin merkeze taşındığı yerde demokrasiden koparsınız. Barışa son kullanma tarihi getirilmedi. Barıştan ve demokrasiden vazgeçmeyeceğiz. Bu anayasa değişikliğine oy vermeyeceğim