HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu 'Türkiye'nin Nabzı' programına katıldı.

Referandumla ilgili soruları yanıtlayan Doğan, HDP'nin tavrının 'Hayır' olacağını bir kez daha söyledi.

Yılmaz'ın 'Boykot' sorusunu da yanıtlayan Doğan, "Referanduma katılınmayacak diye bişey yok" dedi.

Bir daha parlementoda olmayacağını ifade eden  Celal Doğan, "Barış ve kardeşliğin tesis konusunda elimden geleni yapacağım ama bir daha milletvekili olmam" dedi.

Sunucu Yılmaz'ın HDP'yi eleştiriyormusunuz sorusuna Doğan, "Partimden hiçbir şikayetim yok" dedi.

Doğan'ın açıklamaları şöyle:

"Manzarayı umumiye bakan, biz derdimizi nasıl anlatacağız. Arkadaşlarımızın bildiri dağıtılmasına izin verilmiyor, basın açıklamalarına izin verilmiyor. Allahtan revamı eş başkanlarımız, milletvekilleri, belediye başkanlarımız içeride. Milletvekillerinin asli görevi cezaevinde olmak değil mecliste olmaktır.

7 Haziran seçimlerinden sonra PKK'nin HDP'yi sabote ettiğini düşünmüyorum. Legal bir siyasi partiyiz bunlarla ilgili bir uzantımız varsa dava açsın partiyi kapatsınlar. Türkiye'de şiddetle, hendek savaşıyla bir yere varılmaz dedik defalarca. Feriştah olsaydık bu algı yönetimi bize yüklenecekti öyle de oldu.

HDP Türkiye için bir şanstır. Bizi kimse vesayete alamaz. Ne demek vesayet. Bir tek şeye inanırız demokrasi, insan hakları ve hukuk üstünlüğü. Hukuk birine başka, birine başka uygulanıyor. Arkadaşlarımız tutuksuz yargılanabilir

HDP tabanı referanduma katılmayacak diye bişey yok....

HDP hayır diecek. Parti binalarımızı basmaz, taciz etmezlerse orada konuşacağız.

CHP bizden uzak olsun Mısır'a sultan olsun. Bütün hedef şu HDP ile CHP'yi yan yana gösterebilirmiyiz, bunu yapmaya çalışıyorlar. Asla ve kata bir ortaklık yok. Türkiye'deki barışa kardeşliğe oy istiyorum o kadar.

OHAL ilan edildi. Evet çıkarsa Türkiye'de kıyamet kopmaz, karanlıkları aydınlığa çıkarma şansı vardır. Ülkeler demokrasiyi özümsemişlerse verdikleri mücadeleyi kazanırlar. Kürt halkının demokrasi direnci takdire şayandır."