HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Türkiye Cumhuriyeti bayrağının ülkede yaşayanların ortak değeri olduğunu söyledi ve “AKP bayrak milliyetçiliği yapıyor. Bayrağımızı kirli oyunlarına alet edenlere karşı duyarlı olmalıyız” vurgusunu yaptı. ‘Büyük İnsanlık’ için Cumhuriyeti demokratikleştirme görevleri olduğuna dikkat çeken HDP’li Doğan AKP’nin bayrak milliyetçiliği yaparak oy toplamaya çalıştığını söyledi.

1 Kasım Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan bugün Narlıdere’de Hacı Bektaş Anadolu Kültür Merkezi, Cemevi, Sivas İslimliler Derneği ve Narlıdere Diyarbakırlılar Derneği’ni ziyaret ederek dernek yöneticileri ve üyeleriyle sohbet etti, HDP’nin Yeni Yaşamı birlikte kurma çağrısını iletti.

Narlıdere Cemevi’nde kalabalık vatandaş topluluğunun katıldığı sohbet toplantısında 1 Kasım seçimleri için destek isteyen Müslüm Doğan AKP’nin savaş politikalarını engellemek için geçici hükümette yer aldıklarını ancak çalıştırılmadıkları için istifa ettiklerine dikkat çekti ve “1 Kasım’dan sonra da savaş politikalarını engellemek ve HDP’ye oy verenlerin iradesini meclise yansıtma mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

‘CUMHURİYETİ DEMOKRATİKLEŞTİRME GÖREVİMİZ VAR’

Büyük İnsanlık için Cumhuriyeti demokratikleştirme görevleri olduğuna dikkat çeken HDP Milletvekili Doğan ortak vatan vurgusu yaparak, medyada her ne kadar HDP’nin barajı aştığı yolunda bilgiler yer alsa da barajı aşamayacakmış gibi çalışılmasını istedi. Doğan “ Çünkü bizi baraj altında bırakmak için karşımızdakiler her şeyi yapıyorlar” ifadesini kullandı.

'BAYRAK HEPİMİZİN'

Narlıdere Diyarbakırlılar Derneği’nde de vatandaşlarla sohbet eden HDP Milletvekili Müslüm Doğan Suruç katliamının ikinci bir Sivas katliamı olduğuna dikkat çekti ve Suruç katliamının ardından iki polisin evlerinde öldürülmesini de kirli bir cinayet olarak yorumladı.

AKP’nin yürüttüğü savaşın hukuk ve ahlak dışı olduğuna vurgu yapan Doğan, AKP’nin bayrak milliyetçiliği yaparak oy toplamaya çalıştığını söyledi. Doğan şöyle devam etti: “ AKP 1 Kasım seçimlerini alarak Erdoğan’ın başkanlığını garantilemek için her yolu deniyor. Buna bayrak milliyetçiliği de dâhil. Bayrağımız bu ülkede yaşayanların ortak değeridir. Bayrağı kirli oyunlarına alet edenlere karşı duyarlı olmalıyız”. (Demokrat Haber)