HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, hapisteki HDP Milletvekilleri ve dün gece gözaltına alınan HDP Milletvekilleri Besime Konca ile Çağlar Demirel’in durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Milletvekillerinin yeri cezaevi değil, parlamentodur” ifadesini kullanan Buldan, “Dün akşam saatlerinde 2 milletvekilimizin, biri Grup Başkanvekilimiz Diyarbakır Milletvekili Sayın Çağlar Demirel, bir diğeri, Kadın Meclisi Sözcümüz Siirt Milletvekili Sayın Besime Konca'nın tartaklanarak gözaltına alınmasını burada şiddetle, nefretle kınıyorum” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nun açılışında konuşan Meclis Grup Başkanvekili Buldan’ın açıklaması şöyle:

10 Aralık akşamı İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen katliamı kınıyorum. Saldırıda yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum.
 
Barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük umudumuzu hiçbir zaman yitirmememiz gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Bu dönemi, bu süreci dayanışma ve diyalogla aşarak ülkeyi huzura ve refaha en kısa sürede çıkarmayı başarmalıyız diye temenni ediyorum.
 
‘MİLLETVEKİLLERİNİN GÖZALTINA ALINMASINI KINIYORUM’
 
Dün akşam saatlerinde 2 milletvekilimizin, biri Grup Başkanvekilimiz Diyarbakır Milletvekili Sayın Çağlar Demirel, bir diğeri, Kadın Meclisi Sözcümüz Siirt Milletvekili Sayın Besime Konca'nın tartaklanarak gözaltına alınmasını burada şiddetle, nefretle kınıyorum.
 
Milletvekillerinin yerinin cezaevi olmadığını, onların halkın iradesiyle seçilen birer milletvekili olarak parlamento çatısı altında siyasi faaliyetlerini yürütmeleri gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Milletvekillerinin yeri cezaevi değildir, milletvekillerinin yeri parlamentodur, yasama faaliyetlerini yürütmek adına seçilmişlerdir.
 
Dolayısıyla, başta daha önce tutuklanan 10 milletvekili olmak üzere, dün akşam da 2 milletvekilinin gözaltına alınarak şu anda emniyette tutulmalarını bir kez daha kınadığımı ve en kısa süre içerisinde bu 12 milletvekilinin serbest kalarak bu çatı altında faaliyetleri yürütmesi gerektiğini belirtiyorum.

(Haber Merkezi)