Partilerine yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen HDP'li vekil Pervin Buldan, " Bugün Türkiye açık bir cezaevi, siyaset yapan herkes tutuklanıyor.Bizler cezaevine konulmakla, öldürülmekle bitmeyeceğiz" dedi.

İstanbul Beşiktaş'taki saldırının ardından başlatılan gözaltı operasyonları kapsamında gözaltına alınan HDP yöneticisi ve üyeleri, adliyeye getirildi. 

Dihaber'de yer alan habere göre, gözaltındaki arkadaşlarına destek vermek amacıyla Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliye'si önünde bir araya gelen HDP'liler açıklama yaptı.

Açıklamaya, HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Sözcüsü Şamil Altan'ın da katıldı. "Siyasi soykırımlar bizi yıldıramaz" pankartı açılan açıklamada, "Faşizme karşı omuz omuza" ve "HDP susmaz susturulamaz " sloganları atıldı.

Eylemde ilk olarak konuşan EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, gözaltına alınanların seçimde 6 milyon oy almış bir partinin yöneticileri olduğunu anımsatarak, "Ülkeyi yöneten Saray, toplumu teslim almaya çalışıyor, ülkeyi OHAL ile yönetmeye çalışıyor. AKP'nin savaş politikalarına karşı birlikte direnmek zorundayız. Gözaltılar derhal serbest bırakılmalı" dedi.

'FAİLLER BULANANA KADAR BURADAYIZ'

Emekçi Hareket Partisi (EHP) İstanbul İl Başkanı Özge Akman da, yaşanan hukuksuzluğun OHAL ile sürdürüldüğünü kaydederek, "Bu ülkede OHAL muhaliflere ilan ediliyor. Bugün linç, saldırı, kin ve nefretle yürütülüyor. Bizler barış ve kardeşlik için mücadele ediyoruz. Başkanlık uğruna sürdürülen bu savaşa izin vermeyeceğiz. Asla hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz, bu KHK'lerin bir hükmü yoktur" diye konuştu. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu ise, son dönemlerde artan saldırılara değinerek, Reina, Ankara ve Suruç katliamlarının failleri bulana kadar olmaya devam edeceklerini söyledi.

'ŞİDDET POLİTİKALARINIZA BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

HDP'li vekil Pervin Buldan da, arkadaşlarının 23 gün boyunca gözaltında tutulduğunu hatırlatarak, şunları aktardı: "Bu hukuksuzluğun amacını biliyoruz. Darbeyle mücadele adı altında OHAL'le bu ülkeyi yönetenler yanlış yapıyorlar. Darbelerle mücadele KHK'lerle olmaz. Daha çok demokrasi ve barışla olur.

Başkanlık için HDP'yi ve muhalif kesimleri tasfiye etmeye çalışıyorlar. Bizler cezaevine konulmakla, öldürülmekle bitmeyeceğiz . Önümüze çıkacak olan ilk sandıkta onları tarihin çöplüğüne gömeceğiz. Bugün Türkiye açık bir cezaevi, siyaset yapan herkes tutuklanıyor. Suçlamalar bizi şaşkına çeviriyor. Sizin bu şiddet politikalarınıza asla boyun eğmeyeceğiz . Cezaevlerinde tutuklanan tüm arkadaşlarımızın bir an önce serbest kalmasını istiyoruz. Barışa ihtiyacımız var."