Die Welt Gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasını, “propaganda kavramının geniş şekilde yorumlanması” sözleriyle eleştiren AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu’na cezaevindeki HDP Milletvekili Ayhan Bilgen’den mektup geldi.

Bilgen mektubunda, “Ben de ‘Murat Karayılan’ ismini kullandığı iddia edilen bir sosyal medya adresinden talimat aldığım gerekçesiyle yargılanmaktayım” ifadesini kullandı. 

AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in “terör propagandası ve halkı din ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlamasıyla tutuklanmasına ilişkin Alman haber ajansı dpa’ya açıklamalarda bulunmuştu. Yeneroğlu tutuklama kararını, “Detayları bilmeden, haberlere dayanarak, ‘propaganda’ kavramının geniş şekilde yorumlandığını söyleyebilirim” diyerek eleştirmişti.

BİLGEN'DEN MEKTUP 

Aynı komisyonun üyesi ve HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Yeneroğlu’na ‘umut verici’ bulduğu açıklamasıyla ilgili bir mektup gönderdi. HDP Genel Merkezi’nin açıkladığı mektupta şunları yazdı, “Die Welt Gazetesi muhabiri İlker Deniz Yücel ile ilgili duyarlı tavrınız, insan haklarının temelini oluşturan ifade özgürlüğü açısından sevindirici ve umut vericidir. Ancak ne yazık ki, mesajınızda haklı olarak ifade ettiğiniz gibi, yargının ‘propaganda’ kavramını abartılı yorumlanması sebebiyle onlarca gazeteci, akademisyen ve siyasetçi keyfi biçimde gözaltına alınmakta ve tutuklu yargılanmaktadır. Ben de “Murat Karayılan” ismini kullandığı iddia edilen bir sosyal medya adresinden talimat aldığım gerekçesiyle “terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklu yargılanmaktayım. Bilgilerinize sunar tüm komisyon üyesi arkadaşlarıma iyi çalışmalar dilerim.”