AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun “HDP’nin baraj problemi yok çünkü barajı aşamıyorlar” iddiasına HDP’den yanıt geldi.  HDP Milletvekili Meral Beştaş, AK Partili Galip Ensarioğlu’na ‘Hayal dünyasında yaşıyor, kafasını kaldırıp etrafına baksın’ sözleriyle yanıt verdi. Ensarioğlu’nun AK Parti – MHP ittifakına ilişkin ‘Kürt düşmanı bir ittifak değil’ sözlerine tepki gösteren Beştaş “Beştaş, “Öncelikle Sayın Ensarioğlu’nun Kürtler adına konuşma hakkı yok” yorumunda bulundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya verdiği söyleşide  “AKP Kürtler içinde desteğini arttırıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Artı Gerçek'ten Erdal İmrek’e konuşan konuşan Beştaş, “Kürtler AKP-MHP koalisyonunun Kürt düşmanlığı üzerine kurulduğunu gayet iyi biliyor. Ensarioğlu hayal dünyasında yaşıyor. Bir kafasını kaldırsın ve etrafına baksın. Kürtler politik bir halktır ve bu koalisyona gerekli cevabı verecektir” dedi.

‘HALKA BÖYLE BİR SÖZ ETME HAKKI KİMSEDE YOK’

Ensarioğlu’nun AK Parti-MHP ittifakının karşısında duran güçler için kullandığı ‘ne kadar şer ittifakı dediğimiz grup varsa bir araya geliyor’ ifadesine tepki gösteren Beştaş, “Bu kabul edilemez, çok vahim bir değerlendirme. Siyasi bir değerlendirme olmaktan da uzak. Düşmanlaştırıcı, halkı karşı karşıya getiren kutuplaştırıcı bir söylem. Halka böyle bir söz söyleme hakkı hiç kimsede yoktur” dedi.

Bu sözlerin AK Parti’nin ne kadar çaresiz olduğunu gösterdiğini dile getiren Beştaş, “Bu sözler ancak ötekileştirerek, düşmanlaştırarak, suçlayarak kendilerini savunabildiklerini ortaya koymaktadır. Onlar kendi aralarında pazarlıkla, gizli kapaklı bir koalisyon, bir ittifak yapıyor. Buna karşı en büyük koalisyon halkın koalisyonu olacak. Ciddiye alınacak bir açıklama değil” dedi.

‘KÜRTLER ADINA KONUŞMA HAKKI YOK’

Ensarioğlu’nun ittifaka ilişkin ‘Bu ittifak Kürt düşmanlığı üzerine kurulmuş bir ittifak değil ki, buradan Kürtler rahatsız olsun. Kimse bu ittifaka bölgeden bir tepki beklemesin’ sözlerini de değerlendiren Beştaş, “Öncelikle Sayın Ensarioğlu’nun Kürtler adına konuşma hakkı yok. O ‘Kürtlerin temsilcisiyiz diye ortaya’ çıkıyor ama şu anda Kürtlere düşmanlık yapan, açıkça ret, inkâr ve imhayı savunan bir partiyle kol kola yürüyor. Kürtler bu koalisyona gerekli cevabı verecektir” şeklinde konuştu.

Ensarioğlu’nun Kürt sorununun önemli ölçüde çözüme kavuştuğunu belirterek, sarfettiği ‘Bugün Kürtlerin varlığını kabul eden, sorunun varlığını kabul eden ve bu sorunun çözümü için yüzlerce reform yapan, yasalar çıkaran, Kürt dili ve kimliği önündeki bütün yasakları kaldıran bir AK Parti var ve bunun lideri Tayyip Erdoğan var’ sözlerine ilişkin ise Beştaş şu değerlendirmeyi yaptı; “Bu kökten yanlış, asılsız ve manipüle edici bir değerlendirme. AKP iktidarının Kürt sorununu çözdüğü falan büyük bir yalan. Heykellere bile, Kürtçe sözcüklere bile, tabelalara bile tahammül edemeyen bir iktidar partisinin bunları yaptığını söylemek her şeyden önce had bilmezliktir. Realitenin içinde yaşıyoruz.”

‘AKP KÜRTLERİN DESTEĞİNİ KAYBETTİ’

Beştaş’ın AKP’nin Kürtlerden aldıkları oyları arttırdığını belirten Ensarioğlu’nun ‘Referandumun çok üzerindeyiz’ sözlerine yanıtı ise “AKP Kürtlerin desteğini kaybetmiştir. Kürtlerin verdiği krediyi kötüye kullanmışlardır. Kürtlerden artık asla destek alamayacaklardır” şeklinde oldu.

‘HİLE KONUSUNDA SİCİLLERİNİN İYİ OLMADIĞINI KENDİSİ DE BİLİYOR’

Beştaş, Ensarioğlu’nun ‘Hile, baskı ile oy alan HDP, biz değiliz’ sözlerine ilişkin ise şunları söyledi; “Kendilerinin hile konusundaki sicillerinin iyi olmadığını kendisi de biliyor. Bizim hileye, hurdaya, dolandırıcılığa tevessül etmeyeceğimizi gayet açık. Bizim tarihimizde ne bir yolsuzluk, ne bir sahtecilik, ne bir hırsızlık soruşturması bulunmaktadır. Askerlerin, korucuların, özel timlerin, JÖH’lerin PÖH’lerin halkın iradesini nasıl baskı altına aldığı zaten görüntülerle, tanıklıklarla sabit. Bu da kendi suçlarını örtmek için yaptıkları bir savunma yöntemi.”

‘KÖTÜ BİR HABERİM VAR’

Ensarioğlu’nun Diyarbakır Newrozu’na 12 bin 500 kişi katıldığına ilişkin sözlerine ve ‘HDP’de baraj problemi yok, çünkü barajı aşamıyorlar’ ifadelerine de değinen Beştaş, “Galip Ensarioğlu’na kötü bir haberim var. Newroz’da yüzbinlerce insan alandaydı. Bir kafasını kaldırsın ve etrafına baksın. Gerçekten bir hayal dünyasında yaşıyor. Bizim baraj sorunumuz yok, doğru. Ama onlar koalisyona rağmen istedikleri çıtada değiller. Bunun acısını yaşıyorlar” dedi.