HDP Urfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, 21 Mart’ta Diyarbakır’da kutlanacak Newroz’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bütün kardeşlerime çağrımdır; Newroz hepimizindir” ifadelerini kullanan Baydemir, “2017 Newrozu, 2018 Newroz'unun özgürlük ve barışın bir kez daha haykırılacağı Newroz olacağının müjdecisi olsun. 2013’ün ruhuna sahip çıkma Newroz’u olsun. Barış manifestosunun, birlikte yaşam manifestosunun bir kez daha bu coğrafyada hayat bulacağına 100 binler tarafından sahip çıkıldığının haykırıldığı Newroz olsun” dedi.

HDP Urfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP milletvekilleri, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek ve TJA Aktivisti Ayşe Gökkan, 21 Mart Salı günü saat 11.00'de Diyarbakır Newroz Parkı'nda gerçekleşecek Newroz kutlamalarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Güven, Gökkan ve Şimşek’in Kürtçe açıklamalarının ardından söz alan HDP Sözcüsü Baydemir, Kürtçe ve Türkçe değerlendirmelerde bulundu. 

Baydemir açıklamasının Türkçe kısmında şunları söyledi:

Bugün bu alanda, yani özgürlük, kardeşlik alanında bize o günü hazırlayacak olan emekçi kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hummalı bir çalışma yürütüyorlar, alın teri döküyorlar.  21 Mart Newroz gününü barış içinde kutlayacak olan halkın hayatını kolaylaştıracak olan, insanların buraya gelişinin gerçekleşmesine katkı sunan herkese şahsım ve partim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

‘YARALARI SARMA NEWROZU’

Bu Newroz, son 2 yıl içinde yaşamış olduğumuz, bu topluma yaşatılan bütün o yaraları sarma Newroz’u olsun. Bu Newroz, bir kez daha Ortadoğu coğrafyasında yaşayan tüm halkların hak temelinde, özgürlük temelinde, eşitlik temelinde, bir arada özgürce yaşayabilecekleri bir dönemin kapısını aralayan bir Newroz olsun.

‘2013 RUHUNA SAHİP ÇIKMA NEWROZU OLSUN’

21. yüzyılda Ortadoğu kasılıp kavrulurken artık çatışmayla, ölümle sonuç almanın mümkün olmadığını, bu meydanı dolduracak yüz binlerce yürek gösterecek. 2017 Newrozu, 2018 Newroz'unun özgürlük ve barışın bir kez daha haykırılacağı Newroz olacağının müjdecisi olsun. 2013’ün ruhuna sahip çıkma Newroz’u olsun. Barış manifestosunun, birlikte yaşam manifestosunun bir kez daha bu coğrafyada hayat bulacağına 100 binler tarafından sahip çıkıldığının haykırıldığı Newroz olsun.

Bütün kardeşlerime çağrımdır; Newroz hepimizindir. Herhangi bir siyasi partinin değil halkın bayramıdır. 7’den 70’e tüm halkımızı barış, özgürlük ve yaralarımızı sarma halayını birlikte kuralım. 2 buçuk yıldır kanla, gözyaşıyla bir halkın sinmeyeceğinin, değerlerinden vazgeçmeyeceğinin de ispatı olan bu alanı bir kez daha milyonlarla dolduralım.