AK Parti iktidarının politikalarına en çok ses çıkaran kesimin kadınlardan oluştuğunu vurgulayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, topluma dayatılan başkanlık sistemine karşı en önemli duruşu sergileyenlerin de kadınlar olduğunu söyledi.

Kadınların tarih boyunca faşizme karşı en net duruşu sergileyen kesim olduğunu dile getiren Başaran, “Çünkü kadın varlığı ile bu sistemlerin karşısında bir cephe oluşturuyor” dedi. 

‘KADINLAR KENDİNİ GÖRMEDİĞİ İÇİN HAYIR DİYOR’

Başkanlık sistemi konusunda da kadınların tek adam rejimine karşı hayır cephesinde örgütlendiğini söyleyen Başaran, "Uzun süredir kadınlar net bir şekilde hayırlarını belirtiyorlar. Getirmek istenen maddelerde kadınlar hiç bir yerde yok. Kadının fikrinin kadın düşüncesinin olmadığı kadın duruşunun bakış açısının olmadığı bir paketten söz ediyoruz. Bu paket tamamen tek kişinin iktidarlaştığı bir sistem ve kadınlar kendini burada görmediği için bugün hayır diyorlar" diye kaydetti. 

'MHP VE AKP'YE OY VEREN KADINLAR DA RAHATSIZ'

MHP ve AKP'ye oy veren kadınlarında tek adam rejiminden rahatsız olduğunu işaret eden Başaran, "Sadece biz hayır demiyoruz. Getirilmek istenen sistemden MHP'li kadınların birçoğu kendini görmediği için bu sistemin karşısında yer alıyor. Bir bütünen kadınlar bu pakete tepkililer ve temkinli yaklaşıyorlar. Tabi ki devlet bunu çok net görüyor. Eğer bir engel varsa en büyük engel kadınlar olur” diye konuştu.

'KADINLAR 16 NİSAN'DA SALDIRILARA CEVAP VERECEK'

AK Parti iktidarının son iki yılda bütün kadın kazanımlarına dönük bir saldırı başlattığını bununda Başkanlık ile taçlandırmak istediğini dile getiren Başaran, “Savaş kurallarını hiçe sayarak kadınların bedenleri çıplak bir şekilde teşhir edildi. Siz bütün saldırmış olduğunuz kazanımlara ve bunu yok etmek isterseniz tabi ki bizim buna vereceğimiz en büyük cevap direniş ve hayır olacaktır. 16 Nisan'da kadınlar Ekin Wan'ın mirasına sahip çıkarak en iyi cevabı verecektir” şeklinde konuştu. 

Anket sonuçlarında bile kadınlara beyanda söz hakkı tanınmadığını söyleyen Başaran, sadece Hollanda örneğinde olduğu gibi kadınlar üzerinden şov yaptıklarını belirtti. Kadınların bu tavrı da net gördüğünü dile getiren Başaran, "Kadınlara 14 yıllık iktidarlıklarında tek reva gördükleri şey ölüm oldu. Kadınların sokak ortasında katledildiği bu günlerde kadınlar tecavüz yasasında nasıl kadınlar bir araya gelip kazandıysa, 16 Nisanda da kazanacağız” dedi.