HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevi’nden partisinin grup toplantısına mesaj gönderdi.

Baluken mesajında, “Halklarımızın kadim tarihinde, bu topraklarda, demokrasi mücadelesinin gelişmesi her daim bedel istemiştir. Bu anlamda bizler de bu bedeli ödeme konusunda asla tereddüt etmedik. Zulmün böyle yoğunlaştığı dönemlerde tarih zulüm yapanı da zulme karşı direneni de mutlaka yazacaktır. Bizler tarihin haklı, onurlu ve meşru tarafında olmanın rahatlığı içerisindeyiz” dedi.

Baluken’in HDP grup toplantısında okunan mesajı şöyle:

“Demokrasi, barış ve özgürlük mücadelemizin beton duvarlarla boğulmak istendiği bu süreçte, her dönemde olduğu gibi bugün de bu baskılara asla boyun eğmeyeceğimizin bilinmesi gerekir.

Halklarımızın kadim tarihinde, bu topraklarda, demokrasi mücadelesinin gelişmesi her daim bedel istemiştir. Bu anlamda bizler de bu bedeli ödeme konusunda asla tereddüt etmedik. Zulmün böyle yoğunlaştığı dönemlerde tarih zulüm yapanı da zulme karşı direneni de mutlaka yazacaktır. Bizler tarihin haklı, onurlu ve meşru tarafında olmanın rahatlığı içerisindeyiz.

Çocuklarımızın geleceği üzerine örtülmek istenen bu karanlığı yırtarak, aydınlatmak için her gece en parlak yıldızları toplayıp biriktiriyoruz. Bir bayram coşkusuyla topladığımız yıldızları çocuklarımıza dağıtacağımız o aydınlık günlerin yakın olacağına olan inancımı da vurgulamak isterim. Her zaman olduğu gibi bugün de zulme karşı direnenler kazanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, her bir arkadaşımızı ve partilimizi selamlıyorum.”

(Demokrat Haber/ Ankara)