HDP'nin seçim hükümetinde yer alan bakanları Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan görevlerinden istifa ettiler.

HDP'den yapılan açıklamada, "Seçim hükümetinde yer alan ve bugün görevlerinden istifa eden Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Ali Haydar Konca ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Müslüm Doğan saat 16:30'da Genel Merkezimizde bir basın toplantısı düzenleyeceklerdir" denildi.

HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca’nın istifaları, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında saat 14.00'te Çankaya Köşkü’ndeki Geçici Bakanlar Kurulu toplantısı esnasında geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, iki bakanın istifalarını kabul ettiği açıklandı. Davutoğlu, Doğan ve Konca'nın kararları ile ilgili olarak, ''Hükümete katılmak kadar ayrılmak da kendi kararları'' dedi.

Başbakan Davutoğlu, geçici seçim hükümeti için HDP'den Levent Tüzel, Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca'ya bakanlık teklifinde bulunmuştu. Levent Tüzel teklifi reddetmiş, Doğan ve Konca ise kabul etmişti.