Savcının itirazı üzerine hakkında tutuklama kararı çıkarılan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in duruşmasının ardından konuşan HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, boğazına kadar siyasallaştırılan yargının ölçülerinde siyasi iktidarın da yargılanacağını söyledi.

Hakkında savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarılan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’nin duruşmasının ardından davayı takip eden HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Ziya Pir, İmam Taşçıer ve Feleknas Uca adliye binası önünde açıklama yaptı. Burada konuşan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, arkadaşlarını mahkeme salonuna adımını atmışken, kimlik tespiti yapılmadan ve savunmasını yapmadan devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı ve hükümete yakın medya tarafından Bilgen’in tutuklanma haberinin geçildiğini söyledi. 

Ülkede hukuksuzluğun bir ölçüye dönüştüğünü savunan Yıldırım, sürecin hukuki ve yargısal bir şekilde işlemesini talep ettiklerini belirtti. Yıldırım, Yargının kurumsal kimliği ve meslek onuru ile oynanmaya çalışıldığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti. Yıldırım, “Bu siyasi iktidar mensupları şunu unutmasınlar. Bu ölçüyü kendileri koyuyorlar bu ölçü ile kendileri bir gün yargılanırlar. Büyük bir hukuksuzluk belası ile yüz yüze geldiklerinde hiç itiraz edebilecekleri mecalleri olmayacak. Belki o gün yine onların bağımsız ve tarafsız bir yargıda hesap vermeleri gerektiğinin savunucusu biz olacağız” dedi. 

Yargının boğazına kadar siyasallaştığını ve mevcut iktidarın sürekliliğini koruyamayacağını ileri süren  Yıldırım, “Ayarını bozduğun kantar bir gün gelir seni tartar. Bugünkü iktidar ilelebet iktidarını sürdürmeyecek ve bugün koydukları ölçüler üzerinden kendileri de mutlaka yargılanacaklardır.

Biz sürecin hukuki ve yargısal olmasını isterdik. Ama hukuka yargıya tekabül eden zerre bir tarafı yok bunun ve siyasallaştıran da biz değiliz. Bizzat siyasi iktidarın kendisi hem kolluğu hem yargıyı boğazına kadar siyasallaştırmıştır. Aslında bizim çabamız bu siyasallaşmış yargıya dönük karşı duruşumuz biraz da burada görev yapan kişilerle hiçbir kişisel problemimizin olmadığı savcı ve hakimlerin de meslek onurunu korumaya dönüktür” diye konuştu. 

‘SÜRECİN MÜSEBBİPLERİNİN SELAM VERECEK KİMSESİ KALMAYACAK’

Morallerinin yerinde olduğunu söyleyen yıldırım herkesin moralini korumasını ve yaşadıkları günlerin geçici olduğunu belirtti. Başlarının bugün olduğu gibi yarın da dik olacağını belirten Yıldırım, sürecin siyasi müsebbiplerinin bırakın utanmayı selam verecekleri kimsenin kalmayacağını söyledi.

KAYNAK: DİHABER