Kayseri Olay Gazetesi haber müdürü Necdet Kala, HDP 1.sıra milletvekili adayı Sultan Güneş Özcan ile seçimler ve HDP üzerine bir röportaj yaptı.

Röportaj öncesinde Özcan ve Kala arasında seçim gündemi üzerine renkli bir sohbet gerçekleşti. Çok uzun süredir Kayseri’de yerel gazetecilik yaptığını söyleyen Kala’nın genel görüşü, HDP’nin bu seçimlerde kentten sıçramayla çıkacağı yönünde. Kala, özellikle daha önce AKP’ye oy vermiş olan Ağrılı seçmenlerin birçoğunun, bu sefer yüzünü HDP’ye döndüğünü gözlemlediğini anlattı. Genel olarak Türkiye’de de HDP’nin yarattığı hareketlenmenin net bir şekilde hissedildiğini söyledi.


“HDP BİRLEŞTİREN BİR PARTİDİR”

Kala, röportajın son sorusu olarak Sultan Güneş Özcan’ın HDP adına Kayseri kamuoyuna mesajının ne olacağını sordu. Özcan’ın cevabı şu şekilde oldu: “Bir arada, eşit haklarla, kardeşçe yaşamanın teminatı olarak HDP’ye destek vermelerini istiyoruz. HDP bölen değil; birleştiren bir partidir. Kayseri tarihinde ilk kez 1.sıradan kadın bir aday var. Parlamentoya gittikten sonra Kayseri’yi unutanlardan vazgeçsinler. Bize bir şans tanısınlar. HDP barajı aştıktan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, onları asla pişman etmeyeceğimizi görecekler.” (EÖ / Demokrat Haber Kayseri)