HDP Kars İl Örgütü, HDP’nin 31 Mart’a eşbaşkanlar Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca ile kazandığı Kars Belediyesi’ne yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

HDP Kars İl Örgütü’nün açıklamasında,  Kars Belediyesi’ne yönelik saldırılara tepki  gösterilerek halkın kazanımlarına sahip çıkılacağı belirtildi.

Açıklamada, “Halkın kazanımlarını hiç bir dönemde çeteci çapulculara  tercih etmeyen bir siyaset anlayışının karşısında kendisini her şeye muktedir gören yağmacıların yerinin tarihin çöplüğü olduğu herkesin malumudur. Kars Belediyesi esbaşkanları, seçilmişleri ve emekçilerine yönelik ahlaksız saldırıların yasal takipçisi olacağımızı, halkın kazamınlarının çeteci çapulcular tarafından heba edilmesine izin vermeyeceğimizi kamuoyuna saygı bildiririz” denildi.

HDP’nin MHP’den ihraç edilen Murtaza Karaçan’tadan devraldığı Kars Belediyesi’ndeki usulsüzlükler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Karaçanta döneminde Kars Belediyesi’nde çalışan ve cezaevinde olmasına rağmen maaşını almaya devam eden bir personel 4 kişi ile belediye binasına girerek olay çıkardı.

Korumaların müdahale ettiği olayda arbede yaşandı.

Kars Belediyesi’nin avukatları olay çıkaran kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

KARS BELEDİYESİ IRKÇI SALDIRILARA MARUZ BIRAKILIYOR

31 Mart seçimlerini 3Ç sloganı (çöp-çamur-çete) ile kazanan HDP Kars Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Ermeni heyetin ziyareti nedeniyle gündeme gelmiş başını Sinan Ogan’ın çektiği ırkçı saldırılara maruz bırakılmıştı.

Ardından Kars Belediyesi’nin logosunu değiştirmek için yarışma düzenleyen belediye bir kez daha ırkçıların hedefi olurken bankamatik çalışanlarını işten çıkarması ‘işçi kıyımı’ şeklinde haberlere konu olmuştu.

“Kars Belediyesi Halkındır, Çetelerin Değil” başlığı ile açıklama yapan HDP Kars İl Örgütü’nün açıklaması şu şekilde:

Yerel seçimlerin üzerinden henüz 2 ay   geçmesine rağmen, büyük bir özveri ve emekle "halkın olanını" kollayan, koruyan ve hesabını vererek şeffaf ve katılımcı belediye anlayışımızı hayata geçiren Kars Belediyesi Eş Başkanlarımızı,yönetim ve çalışanlarını kutluyoruz.

Bu kadar kısa bir sürede Kars sokaklarını çöpten kurtarıp, çamurunu temizleyen bu hizmet anlayışını öneri ve takdir ederek,güç ve destek olma yerine, kendine çıkar sağlamak için arayışa geçen çetevari anlayışı da kınıyoruz.

Kars’ı "çöp-çamur-çete " üçlüsünden kurtaracağız sloganıyla başlayan 31 Mart seçim çalışmaları sonucunda değerli Kars halkının oylarıyla HDP olarak sağlanan kazanıma yönelik bir takım kirli çıkarların piyonu çetelerin bu kazanımlara gölge düşüremeyeceğinin bilinmesini isteriz.

Kars Belediyesini hakkı olan Kars halkına vermek için nasıl ki eşbaşkanlarımızla sokak sokak dolaştık ve nasıl ki o sokaklardan çöpü ve çamuru temizlerken yanlarındaydık, çetevari anlayışların Kars Belediyesini kirletmemeleri için de eşbaşkanlarımızın yanındayız.

Bu özveri,emek ve şeffaflığa gölge düşürmek isteyen çetevari arayış ve anlayışları lanetle kınıyoruz

Halkın kazanımlarını hiç bir dönemde çeteci çapulculara  tercih etmeyen bir siyaset anlayışının karşısında kendisini her şeye muktedir gören yağmacıların yerinin tarihin çöplüğü olduğu herkesin malumudur.

Kars Belediyesi’nden nemalanmaya çalışan güruhun sadece belediyeye değil doğrudan Kars halkına yönelik bu çetevari davranışları ile hangi kirli çıkarlara hizmet ettiğinin bilincindeyiz.

Kars Belediyesi esbaşkanları, seçilmişleri ve emekçilerine yönelik ahlaksız saldırıların yasal takipçisi olacağımızı, halkın kazamınlarının çeteci çapulcular tarafından heba edilmesine izin vermeyeceğimizi kamuoyuna saygı bildiririz.

Kars Belediyesi Halkındır, Çetelerin Değil”

Kaynak: Demokrat Haber/Kars