Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan kadın siyasetçiler Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak, Çağlar Demirel, Edibe Şahin, Aysel Tuğluk, Nurhayat Altun, Gülser Yıldırım’ın  odalarına yapılan baskına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HDP Kadın Basın Birimi tarafından paylaşılan “Hapishanelerde koğuşlara yapılan baskı işkencedir” başlıklı açıklamada, “Keyfi bir şekilde yapılan bu baskının AKP-MHP faşist bloğunun hamaset siyasetiyle yürüttüğü ve sözde adına ‘reform’ dediği politikanın bir sonucu olduğunu biliyoruz” denildi.

'REFORM SÖYLEMİYLE BASKI ARTTI'

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Reform söylemlerini kullanmaya başladıktan sonra AKP-MHP iktidarı, başta partimiz olmak üzere ülkede muhaliflere ve kadın mücadelesi yürütenlere yönelik baskıyı kat be kat arttırdı. Reform söylemleriyle birlikte yüzlerce kişi gözaltına alındı, onlarca kişi tutuklandı. Bir yandan da hapishanelerde muhaliflere yönelik baskı ve yıldırma politikaları arttırılarak sürdürülüyor. AKP-MHP faşist blokunun reformu, mafya liderlerinin muhalifleri tehdit etmesidir. AKP-MHP iktidarının reformu, kadına şiddet uygulayan erkekleri, taciz ve tecavüzcüleri serbest bırakmasıdır, pandemi koşullarında hapishanelerde rehin tutulan muhaliflere baskılardır.

Virüsün bu kadar yayıldığı içeri ile dışarının temasının azaldığı, açık görüşlerin olmadığı süreçte hapishanelerde bu baskınların yapılması işkencedir, zulümdür. Rehin aldığı arkadaşlarımızın içeride de sürdürdüğü mücadeleyi sindiremeyen AKP-MHP iktidarının bu çabaları beyhudedir.

Halkı, kadınları, gençleri reform adı altında yalanlarla meşgul eden AKP-MHP ittifakına şunu söylüyoruz; kadınlar bu ülkeye, sizin yalanlarınızla sürdürdüğünüz reformu değil, radikal bir değişimi getirecek, yeni yaşamı inşa edecek. Bir kez daha söylüyoruz ne içeride ne de dışarıda zulmünüze asla boyun eğmeyeceğiz. Siz saldırdıkça biz daha da güçleneceğiz, dayanışmamızı büyüteceğiz.”