HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırıya ilişkin incelemeler sürerken, HDP üye ve yöneticilerinin bina önündeki bekleyişi sürüyor.

Savcı ve avukatlar bina içerisindeyken HDP İl Eş Başkanı Abdülkadir Baydur da binaya alındı.

HDP İl Eş Başkanı Abdülkadir Baydur, HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baydur, “Deniz'i katlettikten sonra başkanlık odasının da anahtar deliğine silah sıkmış. Resmen katliama gelmiş ama kimseyi bulamamış” dedi.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu’nun haberine göre, olaya ilişkin şunları söyledi:

"Saat 10.45- 10.50 civarıydı. Ben evden geldim ve aracımı park ettim. Markete gittim. Kahve, sigara aldım. O arada 8-10 dakika oyalanmış oldum. Geldiğimde üç tane sivil polis kapıdaydı ve birinin elinde silah vardı. 'Hayırdır?' dedim, 'Yukarıya saldırı var' dediler. 'Saldırgan içerde' dedi. 'Siz niye müdahale etmiyorsunuz?' diye sorduğumda 'Biz müdahale edemeyiz. Çelik yelekli güvenlik güçleri gelecek müdahale edecek' dedi. O arada tartışma oldu. Sonra silah sesleri geldi. 10-15 dakika sonra polisler geldi müdahale ettiler."

“SALDIRGAN BÜTÜN ODALARI DAĞITMIŞ, KİLİTLİ KAPILARA SİLAH SIKMIŞ”

Savcı ve ekiplerin incelemesinin devam ettiğini kaydeden Baydur, "Savcı Bey içerde, ben de içeri girdim. Saldırgan bütün odaların kapısını açmış dağıtmış. Deniz'i katlettikten sonra kapısını açamadığı başkanlık odasının da anahtar deliğine silah sıkmış. Resmen katliama gelmiş ama kimseyi bulamamış. O saatlerde genellikle ben ve sayman arkadaşımız orada oluruz. Sayman arkadaşımız havaalanına gitmiş. Benim de korona karantinam bugün bitti. O nedenle biraz geç geldim partiye. Tesadüfen yaşıyoruz. Bütün odaları tek tek arayıp kimseyi bulamayınca silah sıkmış" diye konuştu.

Daha önce de gerekli tedbirlerin alınması için güvenlik güçleri ile görüştüklerini söyleyen Baydur, son olarak şunları kaydetti: "Biz zaten daha önce üç kez emniyetle görüştük. İl binamızın provokasyona açık olduğunu söyledik. Sürekli provokatif eylemler yapıldığını ve tedbir alınması gerektiğini söyledik. Bizim aldığımız bilgilere göre kişi ilk ifadesinde 'Ben teröristleri öldürmeye gittim' diyor. Olayın şahsi olmadığını ve daha organize bir güç olduğunu tahmin ediyoruz"