Halkların Demokratik Partisi (HDP), Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak'taki Türkmen köyüne yönelik saldırısına ve katliamlarına ilişkin açıklama yaptı.

HDP yaptığı açıklamada, IŞİD'in, Irak’ın Diyala iline bağlı Şii Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Karatepe kasabasına üç koldan havan topları ve ağır silahlarla saldırı başlattığını ve 2’si çocuk 7’si asker olmak üzere 10 kişinin ölüdüğünü, 16 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, IŞİD saldırıları nedeniyle binlerce insanın bölgeden göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

"SALDIRILARI LANETLİYORUZ"

Açıklamada, "IŞİD saldırıları sonucunda başta çocuklar olmak üzere sivillerin öldürülmesini bir kez daha lanetliyoruz. Duyduğumuz üzüntüyü paylaşırken, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve Irak halklarına başsağlığı ve sabır; yaralılara ise acil şifa diliyoruz," denildi ve şu ifadelere yer verildi:

"IŞİD çeteleri, çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden vahşice katlediyor. Uygarlığın doğduğu kadim topraklarda yaşayan Ezidiler, Süryaniler, Ermeniler, Şiiler, Araplar, Türkmenler, Kürtler, Keldaniler, Aleviler, yani bir bütün olarak Mezopotamya halkları IŞİD tarafından tehdit ediliyor ve öldürülüyor.

Yağmacı ve imhacı anlayışların ve destekçi güçlerin Ortadoğu’yu talan etmesine, farklı kültürleri ve kimlikleri yok etmesine asla göz yumulamaz ve sessiz kalınamaz."

HDP açıklamasında, IŞİD'in sadece Irak'ta değil, Suriye'de de katliamlarını sürdürdüğü anımsatılarak, "HDP, her inanç ve etnik kökenden, her cinsiyet ve cinsel kimlikten insanların özgürce yaşadığı bir Mezopotamya'nın gerçekleşmesi için mücadele edenlere, Irak’ta ve Suriye’de, Rojava ve Kobanê’de barbarlığa karşı direnenlere destek ve dayanışmasını sürdürecektir," denildi. (Demokrat Haber)