Cesim İlhani / Demokrat Haber

HDP ile 7 Haziran seçimleri için "ittifak" yapan Azadi Hareketi'nin İstanbul Bölge Temsilciliği "Azadi Hareketi Ve Seçim İttifakı" temalı bir program düzenliyor. Programa, Azadi Hareketi'nin genel sekreteri Adem Geveri de katılacak; HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da programa katılması bekleniyor.

İNİSİYATİFTEN PARTİ HAREKETİNE

Kendi siyasi sürecinin partileşme hedefine Haziran 2012’de "inisiyatif", Eylül 2014’de de "hareket" aşamalarıyla yürüme kararı alan Azadi Hareketi, 2015 Haziran seçimlerinde HDP ile seçim ittifakı yapma kararı aldı. Hareket, bu ittifak konusunun tartışıldığı "Azadi Hareketi Ve Seçim İttifakı" konulu bir program düzenliyor.

Programda Genel Sekreter Adem Geveri, üyeler ilahiyatçı- yazar Yavuz Delal ve Azadi Hareketi'nin İstanbul Temsilcisi Mahmut Koyuncu birer konuşma yapacaklar.

PROGRAMIN AMACI

Programla ilgili konuşan Azadi Hareketi'nden ilahiyatçı-yazar Yavuz Delal, "ittifak"ın önemine vurgu yaparken, asıl önemli olanın seçim ittifakının amacına ulaşması olduğunu belirtti. Delal şunları söyledi:

"Bu ittifakın önemli aktörü olan HDP’nin bu ittifaka ağırlık vermesi gerekiyor. HDP’nin Azadi ile ittifak çağrısında bulunması en doğru yaklaşımdır. Benim anladığım kadarıyla HDP’nin iki ayağı var: Birisi Türkiye’deki sol ve sosyalist partilerle sürdürdüğü ittifak görüşmeleri, diğeri de Kürdistan seçim ittifakı bileşenleri ve hassaten Kürdistan’da İslami camiayı temsil eden Azadi ile yapmış olduğu veya yapacağı ittifaktır. Program, Kürt ittifakına yönelik olacaktır."

Hareket'in üyelerinden Enes Atila Pay ise İstanbul'da Azadi hareketinin genel hatları konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ve yaklaşan yerel seçimlerde "Kürdistan seçim ittifakı"na dönük çalışmaların seyrini anlatmak için bir program tertiplediklerini söyledi:

"Kürdistan'da kendisini tarihi bir miras üzerine inşa etmiş olan Azadi Hareketi olarak sürecin bizatihi içinde yer alıyor ve inşa edilen dengeler içinde Kürdistan'ın haklı ve doğru bir politik perspektif ile geleceğini inşa etme amacı ve gayreti taşıyoruz. Bu vesile ile İstanbul'da hem Azadi Hareketi'nin genel hatları konusunda kamuoyunu bilgilendirmek hem de yaklaşan yerel seçimlerde Kürt ittifakına dönük çalışmaların seyrini anlatmak için bir program tertip ediyoruz. Program vesilesiyle dostlarımızı yanımızda görmekten memnuniyet duyacağız."

14 MART'TA BAŞLIYOR

Programa seçim ittifakı bağlamında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da katılması bekleniyor. 

Bu programla Azadi Hareketi'nin kamuoyuna tanıtımı yapılırken, seçim ittifakı sürecinin olgunlaşması ve işlevselleştirilmesinin de startı verilmiş olacak.

Program 14 Mart Cumartesi saat 18:00’de İstanbul-Fatih/Renk Düğün Salonu'nda düzenlenecek.