İç Anadolu Bölge Konferansı’nda konuşan HDP PM üyesi Nadiye Gürbüz, HDP’nin tüm saldırılara rağmen kararlılıkla demokrasi mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), İç Anadolu Bölge Konferansı’nı parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. Bölge il ve ilçe örgütlerinin yer aldığı konferansın açılış konuşmasını HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Nadiye Gürbüz yaptı. Gürbüz, HDP’nin kurulduğu günden bugüne tüm ezilen Türkiye halklarının umudu olduğunu söyledi. 
 
Bütün saldırılara rağmen HDP’nin özgürlük, eşitlik, demokrasi mücadelesinde en önde duran ve bu konuda tek umut olduğunu söyleyen Gürbüz, “Uzunca bir süredir yaptığımız kongre ve konferanslarda siyasal gelişmeler çerçevesinde tartışmalar yapıyoruz. Bu konferans bizim açımızdan kendimizi yeniden örgütlediğimiz, halklarımızla yan yana geldiğimiz, faşizme karşı mücadeleyi daha da büyüteceğimiz bir dönem olacak. Birçok kentte konferanslarımızı yaptık. Şimdi de merkezi kongrenin öncesinde kadın, gençlik ve merkezi konferansla kongremizin hazırlığını gerçekleştiriyoruz. Bütün bu konferanslar, kongreler gösterdi ki HDP, üyeleriyle, yöneticileriyle, halkla yan yana ve mücadeleyi devam ettirme azmi ile mücadele kararlılığını sürdürüyor” dedi.
 
ÇIKIŞ YOLU OLMA 
 
Gürbüz, AKP-MHP bloğunun bütün politikalarını sermayenin çıkarları doğrultusunda rant kaynaklı çalışmalarla sürdürdüğüne dikkat çekti. Bu örneklerden bir tanesinin olarak Kanal İstanbul projesini gösteren Gürbüz, “Kriz gittikçe derinleşiyor. Krizden dolayı insanlar, halklar bir çıkışsızlık içinde. İntiharlar yaşanıyor. AKP-MHP faşist iktidarı bunları görmek yerine gizlemeye çalışıyor. Yan yana gelerek dayanışma içerisinde halka, ezilenlere bir çıkış yolu göstermenin ve partimizin bu konuda umut olduğunun göstermenin tam zamanı” şeklinde konuştu.

KAynak: MA