Halkların Demokratik Partisi heyetinden milletvekilleri İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan 21 Ekim'de İmralı Cezaevi’ne giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşecek.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, görüşme öncesinde Kandil'e gitmeyi planladıklarını açıkladı.

Kobani protestoları sonrası yaşananlar ve çözüm sürecine ilişkin hükümet yetkilileriyle görüşen heyet çözüm sürecinde gelinen noktayı da konuştuklarını aktardı.

Hükümet yetkilileri ile karşılıklı yapılan görüşmenin, diyalogun olumlu geçtiğini belirten Buldan, önümüzdeki günlerde hükümet yetkililerinden olumlu adım atmalarını beklediklerini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in yaptığı, "Yol haritasının taslak metnini gördük" açıklamasına ilişkin Buldan, “Yol haritası bize verilmedi, sadece gösterildi. Biz takvimli, ayrıntılı yol haritasının bir bölümünü gördük. Ancak bizimle takvime ilişkin bir ayrıntı paylaşılmadı” dedi.

Öte yandan Al Jazeera'da yer alan habere göre Buldan'ın, "Yol haritası konusunda zaten İmralı ile yetkililer arasında mutabakat var. Biz bu hafta sonu yol haritası taslağının bizimle paylaşılan tek sayfalık girişini Kandil'de ele almayı planlıyoruz. İlgili bakanlıklardan bugün bu konuda izin çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandığı aktarıldı.