Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, gözaltında tutulan 3. Havalimanı işçilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Başaran, “Hükümete, savcılara ve patronlara çağrımızdır;- İşçilere yönelik gözaltı işlemlerine bir an önce son verin. İşçilerin haklı taleplerini kabul edin.  İşçilerin maaşlarını elden ödeyerek, onları insanlık dışı koşullarda çalıştıran ve kayıtdışı işlem yapan patronlar hakkında derhal işlem başlatın. İşçiler yalnız değildir, talepleri taleplerimizdir. HDP olarak hukuki süreç boyunca işçilerin yanında olacağız, destek ve dayanışmamızı sürdüreceğiz” dedi.

HDP’li Ayşe Acar Başaran’ın açıklaması şöyle:

Doğa talanına, yandaşa giden ihalelere, hak gaspına ve iş cinayetlerine ev sahipliği yapan İstanbul 3. Havalimanı inşaatında, adil ve insanca çalışma koşulları talep eden 500’den fazla işçi gece baskınları ile yatakhanelerinin kapıları kırılarak gözaltına alınmışlardır. Halen gözaltında tutulan çok sayıda işçi vardır.

Maaşları ödenmeyen, yatakları tahta kuruları ve pireler ile istila edilen, iş cinayetlerinde katledilen, revire çıktıklarında insanlık dışı muameleye tabi tutulan, düzgün işleyen servislerin dahi temin edilmediği işçiler ‘Köle Değiliz’ dedikleri için, ‘terörist’ damgası ile yaftalanmakta, emekçilerin haklı talepleri gözden kaçırılmaya çalışılmaktadır.

Halen gözaltında olan yüzlerce işçinin avukatları veya aileleri ile görüşmelerine izin verilmemekte, gözaltı koşulları ise insan hakları ve hukuk ile bağdaşmamaktadır.

Emekçilerin sorunlarından bihaber kesimler işçilerin haklı taleplerini, arsızca ‘sudan sebepler’ diye nitelerken, devlet erkanı ise yıllardır devam eden kölelik düzenini görmemekte ısrarcı olmaktadır.

Havalimanı inşaatında neredeyse her gün iş cinayetleri sonucu yaşamını yitiren işçilerin sayısını dahi bilmeyenler, uçan sarayları kendilerine ‘hibe ettirenler’ sendikal haklarını kullanan işçileri, açlık ve işsizlik ile terbiye etmeye, neden oldukları ekonomik krizin faturasını yine işçi ve emekçilere ödetmeye çalışmaktadır. Hükümete, savcılara ve patronlara çağrımızdır;

- İşçilere yönelik gözaltı işlemlerine bir an önce son verin.

- İşçilerin haklı taleplerini kabul edin.

- İşçilerin maaşlarını elden ödeyerek, onları insanlık dışı koşullarda çalıştıran ve kayıtdışı işlem yapan patronlar hakkında derhal işlem başlatın.

İşçiler yalnız değildir, talepleri taleplerimizdir. HDP olarak hukuki süreç boyunca işçilerin yanında olacağız, destek ve dayanışmamızı sürdüreceğiz.

Demokrat Haber