Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Gaziemir’de dördüncü seçim bürosunu, 43 yıl önce 6 Mayıs’ta idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına açtı.

HDP Gaziemir İlçe Eş Başkanı Levent Gedik, Emrez mahallesinde seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, “Gaziemir’de dördüncü seçim büromuzu açıyoruz. Bu açacağımız seçim bürosunun farklı bir önemi var. Bunu, 43 yıl önce faşist cunta tarafından idam sehpalarında katledilen ve son sözleri ‘Yaşasın Halkların Kardeşliği, Yaşasın Halkların Eşitliği’ olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’a atfediyoruz” diye konuştu.



'HDP'DE TÜM EZİLENLER BİR ARAYA GELDİ'

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği açılışa katılan HDP İzmir milletvekili adayı Kamil Ağaoğlu da, HDP’de Türkler, Kürtler ve tüm ezilenlerin bir araya geldiğini ve HDP’nin gücünün de buradan kaynaklandığını belirterek şöyle kaydetti:

“HDP aynı zamanda kadınların partisidir. Kadınların gücünü Rojava’da, Şengal’de, Kobane’de özgürlük mücadelelerinde gördük. Bu direniş sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kadının ne kadar etkili olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.”

Konuşmaların ardından üç fidanın anısına bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonun izlenmesinden sonra Ağaoğlu, kadın ve çocuklarla beraber Gaziemir Emrez Mahallesi seçim bürosunun açılışını yaptı.

(Demokrat Haber)