HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır'da Barış Annelerini ziyaret etti. Türk ve Kürt annelerine çağrıda bulunan Temelli, "Bütün Türkiye halklarına ve annelere çağrı yapıyorum; gelin hep birlikte bu savaş iktidarına son verelim. Buna son verebiliriz" dedi. 

Barış Anneleri ziyareti sırasında konuşan Temelli'nin açıklamaları şöyle: 

Seçim kampanyamızı iki temel şey üzerinden yürüttük; barış ve demokrasi mücadelesi. Bu ülkeye barış gelmeden demokrasinin, demokrasi gelmeden barışın gelmeyeceğini vurguladık. Bu mücadelenin en önünde yürüyen Barış Anneleri'ni ziyaret etmek bizim için çok önemliydi. Burada olduğum için onur duyuyorum. Kendilerinin hayır dualarını almaya geldik.

YAN YANA GELECEKSEK ACILARLA YÜZLEŞMELİYİZ 

Bu yaşadığımız acılarla yüzleşeceğiz, dersler çıkaracağız. Bu kayıpların, ölümlerin yaşanmasına son vereceğiz. 90’ların ortasından beri Cumartesi Anneleri'nin mücadelesi sürüyor. 90’larla yüzleşmeden, tarihimizdeki acılarla yüzleşmeden yol almak mümkün değil, bugün yüzleşme günüdür. 24 Haziran’dan sonra eğer yan yana geleceksek yüzleşmek gerek. Kürt anneleri, Türk anneleri bu savaşın en büyük bedelini ödediler; bu savaşa ancak yan yana gelerek karşı çıkabiliriz. Bakın Berfo Ana evladının cenazesine kavuşamadan aramızdan ayrıldı. Taybet Ana gibi analarımız var. Saymakla bitmeyecek acılar var. Bunlara son verme zamanıdır.

GELİN BU SAVAŞ İKTİDARINA SON VERELİM 

Bu savaş zihniyetine, bu savaş iktidarına ancak bizler son verebiliriz. Annelerin acıları ile yüzleşerek bir daha yaşanmasına engel olabiliriz. Bütün Türkiye halklarına ve annelere çağrı yapıyorum; gelin hep birlikte bu savaş iktidarına son verelim. Buna son verebiliriz.

BİZ ÇÖZÜM DERKEN ONLAR ÇÖKTÜRME PLANI HAZIRLADI

Bütün bu mücadelede anneler hep en önde oldular, bu savaş bitsin diye. Ama iktidar 16 yıldır inatla onların sesini duymadı. Bizler çözüm derken, bütün iyi niyetimizle her yerde çabalarken bu iktidar gitti, arkamızdan çöktürme planları hazırladı. 24 Haziran’a çok az bir zaman kaldı. İnanıyorum ki 24 Haziran’da oylarımıza, geleceğimize, barışa sahip çıkacağız. Bir daha bu acıları yaşamamak için yeni yaşamı birlikte var edeceğiz.

Kaynak: Demokrat Haber