HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara’da düzenlenen HDK 7’nci Kadın Genel Kurulu’nu selamladı. 

Yüksekdağ, ‘Kadın, yeni yaşamın gücü ve inşası demek. Ve biz bu gücü her yerde, sokakta, fabrikada, hapishanede, Meclis’te yaratıyoruz ve yaratmaya devam edeceğiz. Kadınlar kazanacak’ diye belirtti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 7’nci Kadın Genel Kurulu, bugün Ankara’da Tüm Bel-Sen Genel Merkezi binasında toplandı. 

Gece yarası evine baskın yapılarak gözaltına alınan ardından tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, gönderdiği mesaj ile genel kurulu selamladı. Yüksekdağ, mesajında kadın iradesi ve direnişini selamladığını belirtti ve şunları kaydetti: 

Saray’ın yeni Türkiye dediğinin ne olduğu belli: Yeni bir diktatörlük! Ama bunun için önce kadınların iradesini ve direnişini kırmaları gerekiyor. Bunu çok iyi biliyorlar. Biz kadınlar buna izin vermeyeceğiz. Kadın, yeni yaşamın gücü ve inşası demek. Ve biz bu gücü her yerde, sokakta, fabrikada, hapishanede, Meclis’te yaratıyoruz ve yaratmaya devam edeceğiz. Kadınca direnirken kadınca gülüşümüzden ve kadınca dayanışmamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar kazanacak.”

HDK 7’nci Kadın Genel Kurulu konuşmalarla devam ediyor. Genel Kurul’un ardından sonuç bildirgesi açıklanacak.

KAYNAK: Özgürlükçü Demokrasi