Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına tepkiler sürerken, bugün Ankara’da önemli bir görüşme gerçekleşti.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü’den oluşan HDP heyeti, CHP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Görüşmede, Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak eşlik etti.

'ORTAK TUTUM ÖNEMLİ'

Görüşmeye ilişkin HDP’den şu açıklama yapıldı:

“CHP heyetiyle yapılan görüşmede başta kayyım darbesi olmak üzere demokrasi ittifakı, yeni anayasa ve yargı reformu gibi pek çok konu ele alınarak değerlendirilmiştir.

Karşılıklı değerlendirmelerde, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerine kayyım atamalarının bir siyasi darbe olduğunda hemfikir olunmuştur. Demokratik ilke ve değerleri savunan kararlı bir ortak tutumun önemine vurgu yapılmıştır. Verimli geçen görüşmede, muhalefetin ülkenin bütün önemli meselelerinde istişare içinde olmasının ve birlikte çözüm arayışının değerli olduğu belirlenmiştir.”

ÖZTRAK: MAZBATA VERİLMEDEN KAYYıM SÜRECİ BAŞLATILMIŞ

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak da, görüşmenin bugün gerçekleştiğini söyledi. “Saray milletin iradesini yok saymıştır. Sarayın kibir abidesi 23 Haziran’dan ders almamıştır” diyen Öztrak “Daha başkanlara mazbataları verilmeden kayyum süreci başlatıldığı açıktır. Kayyum atayacaksınız neden seçime girmelerine izin verdiniz? Bu karar hukuki değil, siyasidir. İktidar sandıkta yenildiği siyasi rakiplerini elindeki devlet gücünü terörle mücadele gerekçesiyle istismar ederek yargı kararı olmadan tasfiye etmeye kalkarsa buna en hafifinden mızıkçılık denir” yorumunda bulundu.

Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kentteki sağanak yağış sırasında tatilde olmasına yönelik ithamlarına ise “Kendileri darbe girişiminde Marmaris’te çalışma kampında mıymış? Darbe girişimini tatildeyken öğrenen Cumhurbaşkanı olur mu?”