HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin grup toplantısında konuştu.

Temelli, Afrin'deki operasyonların ardından zeytinliklerin yağmalandığını, Türkiye'ye 50 bin ton zeytin getirildiğini iddia etti. Temelli, "Niye Kobane'ye saldırıyorsunuz? Bu çeteleri desteklemeye neden devam ediyorsunuz? Operasyonun adını yanlış koymuşsun. Zeytin Dalı değil zeytin talanı. 50 bin ton zeytin getirmişler. ÖSO çeteleri Afrin'de onların malına mülküne el koydu. Burada satıyorlar. Bu zeytinleri kim satıyor, kim alıyor? Daha önce patates almışlardı" diye konuştu.

Roboski katliamının aydınlatılmadığı gibi katliam denmesinin de yasaklandığını ifade eden Temelli, "Katliam Roboski'de 7 yıldır aydınlatılmadan duruyor. Ama 'Katliam' demek yasak. Roboski halkı 7 yıldır adalet bekliyor. Biz adalet mücadelesinde onlarla yan yana olmaya devam edeceğiz" dedi.

'4 KASIM DEMOKRATİK SİYASETE SALDIRININ TARİHİDİR' 

HDP Eş Genel Başkanları, milletvekilleri ve parti yöneticilerine yönelik ev baskınları, gözaltılar ve tutuklamalarla başlayan süreci demokratik siyasete yapılan bir saldırı olarak nitelendiren Temelli, "4 Kasım demokratik siyasete dönük saldırının tarihidir. Arkadaşlarımız bu yüzden içerideler hala. HDP'yi susturmak hükümetin yoluna devam edebilmesi için yegane yoldur. O yüzden saldırıyorlar HDP'ye. Hakikatin sesiyiz; her kürsüde, her yerde konuşmaya devam edeceğiz. Bu ses halkımızın sesi, kısamayacaklar. İstediğiniz kadar fezleke yazın, dönen dönsün yolundan. Biz dönmeyiz" dedi.

'AKP DOĞRUDAN YAŞAM HAKKINI HEDEF ALIYOR'

KHK ile ihraç edilen hekimlerin çalışma haklarını tamamen elinden alacağına dikkat çektiği tasarıya da değinen Temelli, iktidarın doğrudan yaşam hakkını hedef aldığını söyledi:

"Komisyondaki tasarı sağlıkta siyasal şiddeti doğuruyor. KHK ile ihraç edilen doktorlar SGK ile anlaşmalı kurumlarda çalışamaz diyor. Böyle bir hak gaspı şiddetin en saf halidir. Doğrudan insanın yaşam hakkını hedef alıyor. Bunlar bu hakka göz koymuş. OHAL devam ediyor. Dikkat edin AKP bugüne kadar sağlık hakkından bahsetmedi. Sürekli sağlık sektöründen söz etti. Sürekli yatırımlar anlattı. Önleyici sağlık hizmetlerinden söz etmedi. Sektörel bir anlayış bu. Sağlık hakkı değil beton hakkıdır bu. Çünkü sağlık yatırımı diye para betona verildi."

Hasta tutuklu Sise Bingöl ve diğer hasta tutukluların durumuna de değinen Temelli,  "Sise Bingöl 80 yaşını aştı. Cezevinde. Yakınları gittiğinde tanıyamayacak kadar sağlık sorunu yaşıyor. Hala cezaevinde. Cezaevinde 1174 tane ağır hasta var" ifadeleri kullandı.

'AFRİN ZEYTİNLERİNİ YAĞMALAYIP 50 BİN TON ZEYTİNİ TÜRKİYE'YE GETİRDİLER'

TSK'nin Kobani'ye yaptığı operasyonları da değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Afrin'deki operasyonların ardından zeytinliklerin yağmalandığını, Türkiye'ye 50 bin ton zeytin getirildiğini iddia etti.

"Niye Kobane'ye saldırıyorsunuz? Bu çeteleri desteklemeye neden devam ediyorsunuz? Operasyonun adını yanlış koymuşsun. Zeytin Dalı değil zeytin talanı. 50 bin ton zeytin getirmişler. ÖSO çeteleri Afrin'de onların malına mülküne el koydu. Burada satıyorlar. Bu zeytinleri kim satıyor, kim alıyor? Daha önce patates almışlardı."

'ANTEP BELEDİYESİ ADETA YOLSUZLUK LABORATUARINA DÖNÜŞTÜ'

Temelli, Antep belediyesinin adeta yolsuzluk laboratuvarı olduğunu söyledi:

"Sayıştay raporlarında yolsuzluklar çıkınca hemen yöneticiyi görevden aldılar. Antep'te kayyım yok ama 10 kayyımlık yolsuzluk var. Antep belediyesinin IŞİD'le ilişkisi biliniyordu. Antep adeta yolsuzluk laboratuvarı olmuş. Kayyımlar için çuvalla para gönderdiler diyen eski Kayseri belediye başkanı bir tane belge göstersin. Ama kendi hakkında 26 sayfalık belge var. Şimdi Türkiye'yi yolsuzluk ülkesine çevirmeye çalışıyorlar.

'AKP YÖK'Ü 12 EYLÜL REJİMİNİN BİLE HAYAL EDEMEYECEĞİ YAPIYA DÖNÜŞTÜRDÜ'

Kuruluş yıldönümü nedeniyle YÖK'e de değinen HDP Eş Genel Başkanı Temelli, "YÖK kurulalı 37 yıl olmuş. YÖK özgür düşünceye yönelik cuntanın düzenlediği bir disiplin yönetmeliğidir. Bilim emekçisine öğrenciye pranga vurmaya yönelik bir disiplin yönetmeliğidir. Herkes iktidara gelirken YÖK'ü kaldıracağız dedi. Bunlar YÖK'ü 12 Eylül rejiminin bile hayal edemeyeceği bir yapıya dönüştürdüler" dedi.