HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Buldan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Onların ablukasına karşı halkımızın görkemli duruşu var. HDP’yi çökertmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. HDP düşmedi, düşmeyecek. Bizler de diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Biat etmedik, etmeyeceğiz. HDP var oldukça umut da cesaret de zafer de yaşanmaya devam edecektir. HDP'siz bir siyaset hayali kuranlar bilsin ki mazlum halklarımızın hayali gerçekleşecektir. Bu da böyle biline! 

HDP'Yİ BİTİREMEYECEKLER

4 Kasım darbesini yapanların hedefi HDP'yi bitirmekti. Bitiremediler, bitiremeyecekler. HDP ne ilkelerinden ne de kararlılığından bir adım atmamıştır. HDP zindanlara sığmaz. Birimizi bin olur milyonlara dönüşür. Her bir arkadaşımız Selahattin Demirtaş'tır, Figen Yüksekdağ'dır. Zalimler tarih boyunca mazlumlarla karşı karşıya gelmiştir. Kazanan her zaman mazlumlar olmuştur. Kadınları yıldıramadılar.

Kürtlerle sorunumuz yok diyenler Kürt’ü mezarında rahat bırakmıyor. Batman’da çocuğa yapılanı herkes gördü. Bu zulmü Kürtler görmüyor mu sanıyorsunuz? Biliyoruz Kürtlerle bir sorununuz var. Bilin ki Kürtlerin de sizinle bir sorunu var. Tarihe siyasi talancılar olarak geçtiniz, unutmayın.

Eş başkanlarımızın tek bir suçu olmadan görevden alındılar. Selçuk Mızraklı Diyarbakır'ın seçilmiş başkanıydı. Mızraklı'nın tek suçu belediyeye atanan kayyumun hırsızlığını ortaya çıkarmasıdır. Talancıların, hırsızların dışarıda gezdiği, hırsızlığı ortaya çıkaranların ise hapse atıldığı bir yer. Yeni Türkiye dedikleri düzen işte budur arkadaşlar. Bu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Kayyum Sistemi'dir. Halk iradesini en güçlü şekilde sahip çıkmaya devam edeceğiz. Adaletten, demokrasiden yana herkesin elinde geleni yapmasını istiyoruz. Toplumsal alanı topyekûn kayyumlaştırmaya çalışıyorlar. Sandıktan korkuyorlar. Bu yüzden saldırgan bir şekilde davrandıklarının farkındayız. Demokrasiye, hukuka, halk iradesini hep birlikte sahip çıkılsın. Hep beraber mücadele etmezsek İstanbul, Ankara gibi yerlere de kayyum gelecektir. Bunu görmemek tam bir siyasi körlüktür.

KENDİ İKTİDARLARININ YIKILIŞINI ENGELLEMEK İÇİN KUZEY SURİYE'NİN YIKIMININ PEŞİNDELER

Muhalif olan herkesi terörist olarak ilan eden iktidar sınırın o tarafında demokratik bir yönetim görmek istemiyorlar. Erdoğan 'Gerekirse yeni şehirleri biz kurarız' demesiyle bu acıdan kazanç derdindeler.

Kendi iktidarlarının yıkılışını engellemek için Kuzey Suriye'nin yıkımının peşindeler. İnsanlık dramı olan mültecilere ticari olarak baktıklarını anladık. Suriye'nin demokratik anayasaya, barışa ihtiyacı var. Tek yapmanız gereken şey oradan çekilmektir.

BAĞDADİ SİZİN KONTRL ETTİĞİNİZ BÖLGEDE ÖLDÜRÜLDÜ

Yerinden yurdundan ettiğiniz halkların yüzüne ileride nasıl bakacaksınız?  Elini tutabileceğiniz tek bir Kürt bulamayacaksınız. Bağdadi sizin kontrol ettiğiniz bölgede öldü. DAİŞ başaramadı, siz de başaramayacaksınız. Suriye halkı kazanımlarından vazgeçemeyecektir, biat da etmeyecektir.  Kürt sorunu küresel bir sorundur. Kürtlerin iradesini dikkate almayan hiçbir politikanın siyasal anlamda başarılı olmasının imkânı yoktur. 100 yıl önceki Orta Doğu yok. Kürt halkı birlikte yaşadığı halklar için de kendi kazanımlarını mutlaka koruyacaktır. Bu halkın yüz yıllık yürüyüşünü asla durduramayacaksınız.

Suriye'de desteklediğiniz çeteden başka kimse sizi orada istemiyor. Adaleti, ekonomisi çökmüş bir ülke haline getirdiniz.

KILIÇDAROĞLU'NU GERÇEĞİ GÖRMESİ İÇİN UYARIYORUM

Savaşın ekonomik faturasını halka ödetmenin peşindedir. Grubumuz en etkili mücadeleyi gösterecektir. Bütçeden anlıyoruz ki 2020 yılı da savaş yılı olacaktır. Gemi su almaya başlamıştır. Titanik gibi batacaklar siz bunların keman çaldığına bakmayın. Mücadelemizi büyütme zamanıdır. HDP bunun için var. AKP'nin değirmenine su taşıyanlar bilsin ki iktidarın politikalarına su taşımaktadır.

Hangi resme baktınız sayın Kılıçdaroğlu? Kürt halkı Afrin'den sürüldü bu resmi gördünüz mü sayın Kılıçdaroğlu? Siz kalkıp İdlib'e hangi hizmetin götürüldüğünü söylüyorsunuz. Kılıçdaroğlu'na gerçekleri görmesi için uyarıyorum"