HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’daydı. Partisinin Fatih Kadın Seçim Bürosu açılışına katılan Buldan, "AKP Hükümeti'ne tamam demeye kadınların mücadelesi damga vuracaktır. AKP’ye, CHP’ye oy veren kadınları ikna edeceğiz " dedi.

Buldan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bizler onurlu bir mücadele veriyoruz. Bizler özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bizler eşitlik mücadelesi veriyoruz. Bu mücadeleyi Sakinelerden devraldık, Sêvêlerden  devraldık, Zîlanlardan devraldık. Hepsini sevgi saygıyla anıyoruz. Onların mirasını biz devraldık. Bu mücadele bir hak mücadelesidir. Bu mücadele eşitlik mücadelesidir. Kadınların yıllardır yürüttüğü eşitlik ve özgürlük mücadelesi 24 Haziran’dan sonra daha da genişleyecek, haklarımızı elde edene, özgürlüğümüzü sağlayana kadar bu mücadele devam edecek. 

Mücadeleyi yürütürken karşılaştığımız bütün zorluklara, her şeye rağmen alanlara çıkarak sözümüzü söyleyerek, rengimizi ortaya koyarak, büyütme sözü verdik. İşte bu sözü Figen Yüksekdağ’a, Sebahat Tuncel’e, Gültan Kışanak'a verdik. AKP Hükümeti bizi inkar etse de, görmezden gelse de emeğimizi, kimliğimizi yok saysa da onların gücü bizim mücadelemizi yenemeyecektir. Çünkü 24 Haziran’da bu ülkeyi kadınlar değiştirecek. 

Onlar bizden korkuyorlar, onlar kadınlardan korkuyorlar, onlar bizim siyasetimizden korkuyorlar ancak bizim cesaretimiz, irademiz onları altüst edecek. Bu ülke kadınlarla değişecek. Bu ülkeye eşitlik, özgürlük kadınların eliyle gelecek. AKP Hükümeti'ne tamam demeye kadınların mücadelesi damga vuracaktır. 

KADINLARIN MÜCADELESİ SANDIKLARA TAŞINACAK

Biz kadınlar her yere gideceğiz. Seçim çalışmalarımızı coşkuyla ve moralle gerçekleştireceğiz. Çünkü kadınların bu coğrafyada ne kadar büyük acılar yaşadığını, ne kadar büyük bedeller ödediğini biliyoruz. İşte bedel ödeyen kesimler olarak, toplumun yarısını oluşturan biz kadınlar artık bu gidişata son vereceğiz. Bu ülkede kadının iradesini tanımayan, kadını siyasetin bir aracı olarak gören, kadını inkar eden, her şeyimize karışan, çocuk sayımıza bile, kıyafetimize bile müdahale eden anlayışa biz asla izin vermeyeceğiz. Bedeli ne kadar ağır olursa olsun bu mücadele devam edecek. Bu mücadelenin sonucu 24 Haziran’da sandıklara yansıyacak. 

Biz, cezaevindeki arkadaşlarımıza söz veriyoruz. Bizlerle dayanışma içinde olan tüm arkadaşlarımıza söz veriyoruz. 24 Haziran akşamı sizler özgürlüğümüze kavuşacaksınız. Bu özgürlüğü biz kadınlar sağlayacağız. 

Çok az zamanımız var. Ulaşacağımız çok kesim var. Ulaşacağımız çok kadın var. AKP’ye, CHP’ye oy veren kadınları ikna edeceğiz. Çünkü biz bir ittifak gerçekleştirdik. Bu ittifak kadın ittifakıdır, devrim  ittifakıdır. Biz kadınlar, kadın devrimini hep birlikte gerçekleştireceğiz. 

Onlar bizden, kadınlardan, kadınların sesinden, mücadelesinden korkuyorlar. Bizden koktukları için arkadaşlarımızı rehin tutuyorlar. Onlar Selahattin Demirtaş’tan da korkuyorlar. Ancak bir kez daha ifade ediyoruz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı sevgili Selahattin Demirtaş olacak. 24 Haziran’a hep birlikte hazırlık yapacağız. Bir oy Demirtaş’a bir oy HDP’ye diyeceğiz.