Halkların Demokratik Partisi (HDP), Merkez Yürütme Kurulu ve Meclis Grubu’nun ortak toplantısına ilişkin açıklama yayınladı.

Açıklamada, ‘HDP Eş Genel Başkanını seçti’ şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilirken Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay’ın, yaklaşık iki ay önce yapılan Parti Meclisi toplantısında zorunlu ve hukuki sebeplerden dolayı Eş Genel Başkan Vekili olarak atandığı ifade edildi.

Açıklamada, “Bazı dijital medya ve sosyal medya organlarında şu anda sürmekte olan HDP Merkez Yürütme Kurulu ve Meclis Grubu’nun ortak toplantısına ilişkin ‘HDP Eş Genel Başkanını seçti’ haberi hiçbir unsuru ile gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

HDP’nin açıklaması şu şekilde:

Bazı dijital medya ve sosyal medya organlarında şu anda sürmekte olan HDP Merkez Yürütme Kurulu ve Meclis Grubu’nun ortak toplantısına ilişkin ‘HDP Eş Genel Başkanını seçti’ haberi hiçbir unsuru ile gerçeği yansıtmamaktadır

Eş Genel Başkan Yardımcımız Serpil Kemalbay, 12 Mart 2017 tarihinde, yani bundan yaklaşık iki ay önce yapılan Parti Meclisi toplantısında zorunlu ve hukuki sebeplerden dolayı Eş Genel Başkan Vekili olarak atanmıştır. Bu görevi 20 Mayıs 2017 tarihine kadar da sürdürecektir.

HDP, 20 Mayıs 2017 tarihinde, yani 2 hafta sonra yapılacak olan 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Eş Genel Başkanlarını, Parti Meclisi’ni, Merkez Disiplin Kurulu’nu ve Uzlaştırma Kurulu’nu seçecektir.

Şu anda sürmekte olan toplantının gündeminde bu konu yoktur.

(HABER MERKEZİ)