Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, Kars Belediyesi’ne yönelik saldırılara ilişkin parti binasında basın açıklaması yaptı.

HDP milletvekilli Remziye Tosun’un da katıldığı açıklamada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, AKP-MHP iktidarının Kürt siyaseti üzerinde yürüttüğü kirli oyunların devam ettiğini ifade ederek bu oyunlardan birinin de kayyım politikaları olduğunu savundu.

‘HAKİKAT KAZANACAK’

Kürt iradesinin 4 duvar arasına sıkıştırılamayacağını kaydeden Ceylan, “Adalet ve hakikat kazanacak. Baskı, zulüm, faşizm ve diktatörlük bize farz görülüyor. Ancak bizi bunu kesinlikle kabul etmedik etmeyeceğiz. Faşizm yenilecek. Yapılan sadece binaların ablukaya alınmasıdır. İçerdekilerin hiçbir meşrutiyeti yoktur. Kayyımlar er ya da geç geldikleri yere gidecekler” dedi.

Kars Belediyesi’nin koronavirüs ile mücadele sürecine değinen Ceylan, “Kars Belediyesi halklar arasına ayırım yapmadan Kars halkına bu süreçte yardımda bulundu. Ancak buna tahammül edemeyenler kirli manşetler yolu ile hedef gösterdiler. Buradaki amaç halkların birlikteliğine zarar vermek. Kayyım atamanın önünü açmak istiyorlar, ancak Kars halkı buna izin vermez. Çünkü Karsı halkı gerici zihniyet yerine halkların birlikteliğini seçmiş ve bunu benimsemiş durumda” diye konuştu.

Faşizm ve diktatörlüğün yenik düşmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Ceylan,  demokratik siyasetteki ısrarlarını devam ettireceklerini söyledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı