HDP Diyarbakır İl Binası Vedat Aydın Konferans Salonu’nda Bölge Konferansı’nı gerçekleştirdi. Konferansa HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, MYK ve PM üyelerinin yanı sıra milletvekilleri ile il örgütü katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Serpil Kemalbay, “kazanımlarının ağır bedeller verilerek elde edildiğini” belirterek, Silopi ve Paris’te katledilen Kürt kadın siyasetçileri andı. Kemalbay, kendilerine bırakılan mücadele mirasını bir sonraki kuşağa devredeceklerinin sözünü verdi.

Türkiye halklarının bir değişim ve dönüşüm talebi olduğuna dikkat çeken Kemalbay, “Devlet bunu görerek yok etmeye çalıştı. İşte bugüne kadar süren baskı ve şiddet politikaları devreye girdi. Savaş başlattılar, katliam yaptılar fakat direndik, mücadeleyle ayakta kaldık.

Yaşadığımız kriz sadece Türkiye’ye has değil halklar diktatörlere karşı ayakta. Rojava bize önemli bir yol çiziyor. Yine bugünlerde İran halkının despotik yönetime karşı ayaklandığını görüyoruz. Bu mücadelelerin hepsini HDP olarak benimsiyoruz. Halkların mücadelesinin ve özgürlük talebinin yanında olacağız” dedi.

SİYASETÇİLERE VERİLEN CEZALAR

Kemalbay, “İdris Baluken’e verilen cezaya baktığımızda ve neden verildiğini sorarsak? Halkların sesi soluğu oldu, kadınların, doğanın ve toplumun tüm çelişkilerini dile getirdiği için ceza aldı. Sebahat Tuncel’e, Leyla Birlik’e ve diğer birçok arkadaşımıza ceza verildi. Bununla bize mesaj vermek istiyorlar ve siyasetten tasfiye etmek istiyorlar. Biz de diyoruz ki elinizden ne geliyorsa yapın” sözlerini kullandı.

Mezarlıklara yönelik yapılan saldırılara da değinen Kemalbay, yaşamını yitirenlere dahi saygının kalmadığını belirtti. Kemalbay, “Bu mücadelede yaşamını yitirenleri mezarlardan çıkartıp götürdüler.

Öyle büyük bir iktidar hırsı bürümüş ki onları her yere saldırıyorlar. Ardından cezaevlerinde tek tip kıyafetler gündeme geldi. Giydiremeyeceklerini bildikleri halde gündeme getirdiler.

 Amaç sürekli bir şey çıkarıp bizi bunlarla uğraştırıp bu arada kendileri iyi soygunculuk yapsın. Ama yok öyle yağma. Asla ve asla bizi kendi sorunlarıyla uğraşan parti yapamayacaksınız. Cumhuriyeti demokratikleştirmek isteyenlerle beraber 2018’i daha iyi karşılayacağız. Büyük bir moralle ve bilinçle kongremize gideceğiz” dedi.

‘UMUT ELLERİMİZDE’

Serpil Kemalbay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Biliyoruz ki AKP ve Erdoğan rejiminin, özgüvenli mücadele ile bir günlük bile mücadele etme durumu kalmamıştır. Dünyada dostu kalmamış zavallı bir iktidar ile karşı karşıyayız. Toplumun tüm kesimlerini bezdirmiş, herkesin hayatını karartan bir iktidar ile karşı karşıyayız.

Bize düşen el ele, omuz omuza verip mücadele etmek. Ya hep beraber ya hiç birimiz. Beş yıl önce çıkarken onları meydanlardan, sokaklardan çıkardık. Şimdi umut ellerimizde diyoruz ve mücadelemizi büyütüyoruz.”

Kemalbay’ın konuşmasının ardından konferans basına kapalı sürdü. HDP’nin Diyarbakır’da gerçekleşen bölge konferansının akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Gazete Duvar