HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylar arası eşitsiz olanaklara sahip yarışa dikkat çekti

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylar arası eşitsiz olanaklara sahip yarışa dikkat çekerek “Dayandıkları olanaklar bakımından karşımızdaki cumhurbaşkanı adayları Hazine adaylarıdır. Hazine desteklerinin ve hükümet olanaklarının adaylarıdır. Halkların adayı sayın Selahattin Demirtaş” dedi.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin “Türkiye’nin geleceği ve statüko” arasında yapılacağını belirten Yüksekdağ, şu ifadeleri kullandı:

HDP, İKİNCİ ÇİZGİYİ TEMSİL EDİYOR

“Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde iki çizgi kendini belirgin olarak gösteriyor. Birincisi statükonun ve devlet politikalarının devamını savunan, basit restorasyonlarla yetinen çizgi. İkincisi, gücünü halklardan, değişim isteğinden ve mücadelesinden alan siyasi çizgi. HDP, ikinci çizgiyi temsil etmektedir. HDP ve Selahattin Demirtaş, ezilen halkların değişim ve hak kazanma, özgürlüşme mücadelesi içinde gelişmiş bir seçenektir.”

Sivas Katliamı’nı da anan Yüksekdağ, katliamı gerçekleştiren güçlerin yanında yer alanların, onların avukatlığını yapanların, sonradan siyasette etkin güçler haline geldiğini ve ödüllendirildiğini söyledi. Bunlarla ilgili AKP’li bazı isimleri sayan Yüksekdağ, “AKP bu çizgiyi açıktan savunmakta hiçbir beis görmüyor. Erdoğan, Sivas Katliamı ile ilgili zamanaşımı kararı gündeme geldiğinde ‘hayırlı olsun’ diyerek bu kararı kutlamıştı. Bu zihniyet Alevi toplumunun ve bütün dışlanan, ötekileştirilen kesimlerin kanla, ateşle, saldırılarla karşı karşıya kalmasının biricik müsebbibidir” dedi. Çözüm Süreci Yasası’nı olumlu gördüklerini belirten Yüksekdağ, bundan sonra atılması gereken acil adımların ivedilikle atılması gerektiğini söyledi. Yüksekdağ, ”İki taraf da silahla arasına mesafa koymalıdır. Ama en fazla da mesafe koyması gereken devlettir” dedi.