HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın üyelik ve eş başkanlık kaydının Yargıtay tarafından düşürülmesini değerlendiren HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, “Bu kararı tanımıyoruz. Figen Hanım dün olduğu gibi bugün de Eş Genel Başkanımızdır” dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın aldığı ceza gerekçe gösterilerek önce milletvekilliğinin mecliste düşürülmesi ardından da parti üyeliği ve Eşbaşkanlığının Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı tarafından düşürülmesi kimi çevrelerde, “HDP kongreye giderek yeni Eşbaşkanlar belirleyecek” tartışmalarını başlattı. HDP ise bu tartışmalara tepkili. 

‘BU KARARI TANIMIYORUZ’

Örgütlenmeden Sorumlu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, gündemlerinde kongre tartışmaları olmadığını söyledi. Yargıtay’ın kararının “hukuki değil siyasi olduğunu” ve bu yüzden, “kararı tanımadıklarını” belirten Yıldırım, “Figen Hanım bizim dün olduğu gibi bugün de yarın da eş genel başkanımızdır ve öyle kalacaktır. Kimin bu partinin Eşbaşkanı olacağına Yargıtay ya da başka bir organ karar veremez” diye konuştu. 

‘POLİTİK VE HUKUKİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Yargıtay’ın “politik kararına karşı kendilerini de politik bir tutumla cevap vereceğini” belirten Yıldırım, “Dolayısıyla kongre yapmayı gerektirecek bir durum yok bizim açımızdan. Parti organlarımız çalışıyor. Bu karara karşı da politik ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.