Van’a önceki gün gelen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentte yapımı tamamlanan Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nde inceleme yaptı.

Heyetin ziyaretini takip eden Yeni Şafak gazetesi ise “HDP'nin belediye yönetimine gelmesinin ardından proje iptal edildi” başlıklı bir haber geçti.

MA’nın haberine göre, yerine kayyım atanan HDP’li Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı, yayınlanan habere tepki göstererek, haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

'İLLER BANKASI BÜTÇE VERMEDİ'

Tesisin  projesinin daha önce yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya döneminde oluşturulduğunu belirten Avcı, kendileri de göreve gelir gelmez ilk olarak tesisisin yapımını ele aldıklarını söyledi.

İller Bankası’nın tesisin yapımı için ayrılan bütçeyi vermemek için direndiğine dikkat çeken Avcı, “O projenin bir an önce bitirilmesi ve Van halkına hizmet sunması için ellimizden geleni yaptık. Görevde kaldığımız 4 ay boyunca bunun için mücadele ettik. Tesisin hizmete girmesi Van halkı için yararlı olacaktır. Biz buna karşı durmadık, durmuyoruz. Dolayısıyla boyalı basının itirafları ve yalanları kendilerine aittir” dedi.