HPD İzmir Miletvekili Mülsüm Doğan, Kürtçe yayın yapan çocuk kanalı Zarok TV'nin kapatılması ile ilgili, "Acaba diyorum oradaki Gargamel hangi terörist faaliyetlere katılmış, hangi demokrasi dışı faaliyetlere katılmış da biz bilmiyoruz" dedi. 

Darbe girişiminin Türkiye'ye çok pahalıya mal olduğunu ve  ve mal olmaya devam ettiğini vurgulayan Doğan,  "Ama bunu gerekçe göstererek solcuları, sosyalistleri, Alevileri, Kürtleri bu şekilde tasfiye etmeniz, toplumsal barışa zarar veren bir durumdur" ifadesini kullandı. 

HDP'li Doğan'ın Meclis'te yaptığı konuşması şöyle: 

Tam da Muharrem Ayında Alevi inancı ve öğretisinin özgün hâlini ileri kuşaklara aktarma çabası içerisinde olan, böyle kutsal günleri yayın politikası hâline getiren bir Alevi televizyonu olan TV 10’u kanun hükmünde kararnameyle kapattınız. 

Sadece Alevi televizyonu değil; sol sosyalist işçi sınıfına yönelen, onlarla ilgili programlar yapan, Kürtçe yayın yapan Jiyan TV, Zarok TV’yi de kapattınız.

GARGAMEL HANGİ TERÖRİST FAALİYETLERE KATILMIŞTIR?

Zarok TV'de çocuklar Kürtçe çizgi film izliyorlar, kötü bir şey mi yapıyorlar, kendi ana dillerini öğrenmek istiyorlar. Acaba diyorum oradaki Gargamel hangi terörist faaliyetlere katılmış, hangi demokrasi dışı faaliyetlere katılmış da biz bilmiyoruz.

Jiyan TV'ye demişsiniz ki: "Kürtçe yayın yapabilirsiniz." Jiyan TV yayın yapıyor, kültürel yayın yapıyor, Yön Radyo sadece Alevi inancı ve öğretisine ilişkin duazı imamlar yayınlayan, deyişler yayınlayan bir radyo, bunu nasıl olur da kapatırsınız, hangi düşünceyle, hangi mantıkla? Herhâlde bir akıl tutulması var burada, bunun düzeltilmesi gerekiyor.

Darbe girişimi bu ülkeye çok pahalıya mal oldu ve mal olmaya devam ediyor. Ama bunu gerekçe göstererek solcuları, sosyalistleri, Alevileri, Kürtleri bu şekilde tasfiye etmeniz, toplumsal barışa zarar veren bir durumdur.

Bunlar yanlıştır diyorum, düzeltilmesini istiyorum.

KAYNAK: DEMOKRAT HABER