HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Diyarbakır’da Barış, İstikrar ve Kardeşlik Kongresi’nin toplanması önerisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kerestecioğlu, “Barış, kardeşlik, demokrasi isteyen herkesle zaten biz her zaman bir araya geliyor ve konuşmalarımızı yapıyoruz. Yani şu anda o parti, bu parti düzeyinde değil ama hakikaten bütün demokrasi güçlerinin barış için, kardeşlik için, eşit yurttaşlık için, özgürlükler için bir araya gelmesi gerekiyor” dedi.

“Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyarbakır’da Barış, İstikrar ve Kardeşlik Kongresi’nin toplanması önerisinde bulundu, ne diyorsunuz?” sorusuna Kerestecioğlu, şöyle yanıt verdi:

“Barış, kardeşlik, demokrasi isteyen herkesle zaten biz her zaman bir araya geliyor ve konuşmalarımızı yapıyoruz. Tabii ki seçimden önce öncelikli olarak her zaman söylediğimiz şey, OHAL’in kalkmasıdır. OHAL koşullarında zaten seçim güvenliği olmayan koşullarda seçimin olmayacağını ve bütün muhalefet güçlerinin de bununla ilgili bir baskı kurması gerektiğini bunun için bir araya gelmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Yani şu anda o parti, bu parti düzeyinde değil ama hakikaten bütün demokrasi güçlerinin barış için, kardeşlik için, eşit yurttaşlık için, özgürlükler için bir araya gelmesi gerekiyor. Siyasetçilerin de birbiriyle bu dille barış diliyle konuşması gerekiyor.”

Erken seçim tartışmalarının hatırlatılması üzerine Kerestecioğlu, “Bunlar da ihtimal dahilinde şeyler tabii yani hiçbir şey şeffaf bir şekilde yürümediğinden zaten her türlü hazırlıklarını tamamladılar. İttifak yasasının gelmesi daha sonrasında kongreyi de MHP yaptı, AKP kongresi de daha erken yapılabilir ama bunlar da ihtimal dahilinde olan şeyler. Ama biz öncelikle hakikaten insanların birlikte demokratik muhalefetini daha fazla güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız” yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA