HDP, Kayseri'de yaşanan bombalı saldırıyla ilgili bir mesaj yayınladı.
Saldırının en sert biçimde kınandığı ifade adilen açıklamada "Artık kınamalarla yetinilecek bir dönemi çoktan geçtik. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için bugün hepimiz şiddet karşıtlığında, barış, demokrasi, adalet ve özgürlük duyguları etrafında bir arada durmalıyız" denildi.
HDP'den yapılan açıklama şu şekilde:
Bu kez Kayseri’de patlayan bomba çok sayıda ölüme ve yaralanmaya yol açtı. Bu saldırıyı da en sert biçimde kınıyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Türkiye’nin adım adım sürüklendiği şiddet girdabından büyük bir üzüntü duyuyor ve yaşanmakta olan acıları paylaşıyoruz. Artık kınamalarla yetinilecek bir dönemi çoktan geçtik. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için bugün hepimiz şiddet karşıtlığında, barış, demokrasi, adalet ve özgürlük duyguları etrafında bir arada durmalıyız.
Bu sıkıntılı dönemi dayanışma ile aşabilir, ülkeyi düze çıkarabilir, barış ve huzuru sağlayabiliriz. Umutlarımızı yitirmeden, bu gidişe dur demenin ilk adımı budur.
Çağrımız, hem iç hem de dış politikada gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık, kaos ve çatışma üreten politikaların, dilin ve üslubun, uygulamaların derhal sonlandırılması yönündedir. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz.
HDP'den saldırıya kınama: Hepimiz şiddet karşıtlığında, barış etrafında durmalıyız
HDP: Bu sıkıntılı dönemi dayanışma ile aşabilir, ülkeyi düze çıkarabilir, barış ve huzuru sağlayabiliriz

YORUM EKLE
1
8 yaşındaki kız çocuğu, intihar saldırısında...
2
Düğünlerde 'siyasi parça' çalma yasağı
3
UNESCO'dan Nimrud çağrısı
4
Kayseri’de HDP binasına saldırı
5
İçişleri Bakanı Soylu: 6'sı ağır 55 kişi...
6
Kılıçdaroğlu: Ateş düştüğü yeri yakıyor,...
7
Erdoğan: Milli seferberlik ruhu içerisinde mücadele...
8
Cumartesi Anneleri: Çözüm ölümde değil, yaşamı...
9
Numan Kurtulmuş: Doğrudan asker hedef alındı,...
10
Ankara Valiliği sporda OHAL ilan etti
ANKETTüm Anketler
SIRADAKİ HABER