Roboski’de (Uludere) çoğu çocuk ve genç 34 kişinin bombalanarak katledilmesinin üzerinden 6 yıl geçti.

Roboski katliamının yıldönümünde HDP bir mesaj paylaşarak, "Zaman aşımı olmayan insanlığa karşı işlenen suçları yok saymak, unutturmak ya da üstünü örtmek mümkün değildir. Roboski Katliamı’nın üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, bu katliamın sorumlularını yargı önüne çıkarma ve cezalandırılmalarını sağlama, hesap sorma mücadelesi durmayacaktır "denildi.

HDP'nin mesajında şu ifadelere yer verildi:

O gün Roboski’yi yapan iktidar, daha sonra Cizre, Sur, İdil, Nusaybin, Şırnak, Silopi, Yüksekova gibi kentleri yakıp yıktı. Ama iktidarın düşmanlığı sadece yaşayanlara değil ölülere de yöneldi. İnsani ve ahlaki değerlerin hepsi yerle bir edilerek birçok kentte Kürt halkının mezarlıkları tahrip edildi. Son olarak Bitlis’te 267 cenaze mezarlarından çıkarıldı. 

Saldırıların hepsi halklarımızın eşit ve bir arada yaşama iradesine; Kürt halkının demokrasi, özgürlük, adalet, barış ve eşitlik taleplerine indirilmiş darbelerdir.

Zaman aşımı olmayan insanlığa karşı işlenen suçları yok saymak, unutturmak ya da üstünü örtmek mümkün değildir. Roboski Katliamı’nın üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, bu katliamın sorumlularını yargı önüne çıkarma ve cezalandırılmalarını sağlama, hesap sorma mücadelesi durmayacaktır.  

Kaynak: Demokrat Haber